Tréner Weiss prehovoril po derby: Takáča som už otravoval. Kto je najlepší hráč ligy?

Po najväčšom slovenskom futbalovom derby sa teší bratislavský Slovan, ktorý vyhral v 11. kole Niké ligy na trávniku Spartaka Trnava 1:0.

Po najväčšom slovenskom futbalovom derby sa teší bratislavský Slovan, ktorý vyhral v 11. kole Niké ligy na trávniku Spartaka Trnava 1:0.

Fotogaléria

Vo vyrovnanom zápase rozhodol gól Tigrana Barseghjana zo 69. minúty, ktorý padol po výstavne zvládnutej kombinačnej akcii "belasých".

Gašparík: Nezaslúžená prehra

Trnavčania zvolili stratégiu náročného futbalu, keď belasých od úvodu zápasu vysoko napádali, išli dôrazne do súbojov a v prvom polčase mali jemne opticky navrch. Dve gólové šance mal Kelvin Ofori, na opačnej strane sa do dobrých pozícií dostali David Strelec a Tigran Barseghjan. Zlom nastal po zmene strán, keď hostia získali väčšie držanie lopty. "Keď hráme na riziko vo vysokom pressingu, nemalo by sa stať, že zo stojatej lopty nepokryjeme dostatočne hráča súpera pri prvej nakopnutej lopte. Strelec loptu uhral spätnou prihrávkou a potom sa už nabaľovala ďalšia kombinácia,“ analyzoval rozhodujúcu situáciu tréner Spartaka Michal Gašparík.

"Nechceli sme nechať Slovan kombinovať, hrali sme preto vysoko a na riziko, zostávali sme vzadu s troma hráčmi, otvárali sme jednu stranu. Chceli sme byť aktívni, stále nás to veľa síl, prvý polčas sa hral vo vysokej intenzite. Slovan si po obrátke nepodstatným obohrávaním vo svojej zóne získal istotu na kopačky, ale ani to nebolo rozhodujúce. Rozhýbali to ich striedania, na čo sme sa chystali aj cez polčas. Rozhodla jedna situácia a nie ťažká. Keď sme vo vysokom pressingu, rozohrávku zo stojatej lopty by sme mohli vyriešiť. Nezaslúžili sme si prehrať v tomto derby, hlavne za prvý polčas," konštatoval trnavský kouč.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk