Tréner Weiss prehovoril po derby: Takáča som už otravoval. Kto je najlepší hráč ligy?

Po najväčšom slovenskom futbalovom derby sa teší bratislavský Slovan, ktorý vyhral v 11. kole Niké ligy na trávniku Spartaka Trnava 1:0.

Po najväčšom slovenskom futbalovom derby sa teší bratislavský Slovan, ktorý vyhral v 11. kole Niké ligy na trávniku Spartaka Trnava 1:0.

Fotogaléria

Weiss chválil svojich zverencov

"Tigran má minúty, kedy rozhoduje o bodoch, nebolo to prvýkrát. Momentálne je najlepší hráč ligy aj podľa štatistík, mohol by byť ešte lepší, keby viac trénoval, ale to vyplýva z jeho mentality," vravel na margo Barseghajna tréner Slovana Vladimír Weiss. K témam derby patril aj výkon brankára Dominika Takáča. Pred sezónou prestúpil do Slovana práve z trnavského Spartaka. Odchod k rivalovi mu trnavskí fanúšikovia nevedia odpustiť a počas duelu mu to dávali tvrdo najavo.

Takáč napriek tomu svoju úlohu na ihrisku zvládol a udržal si čisté konto. "Dominik chytal vynikajúco, pre nás je obrovským prínosom. Bez dobrého brankára nemáte šancu na titul a Ligu majstrov. Tak som to mal aj za mojej éry v Petržalke s Jurajom Čobejom. Dominik je dnes dominantný muž v našej bránke, chytá fantasticky, dobre trénuje, výborne zapadol. Trnava ho stratila, my sme ho získali, prehovárali sme ho mesiac a pol, každý deň som mu volal, už som ho otravoval. Sníval o zahraničí, ale nakoniec sme ho zlomili. Nie peniazmi ale víziou, že snívame o Lige majstrov, prijal ju a napokon nám ju vychytal. Zaslúžili sa o to samozrejme všetci hráči a celý klub. Bez dobrého brankára ale nemáte šancu a dnes je v mojich očiach najlepší brankár v lige, pre nás je momentálne nenahraditeľný," zložil poklonu odchovancovi trnavského futbalu a rodákovi z Galanty tréner Weiss.

Skvelá kulisa v Trnave

Medzi hráčmi boli po stretnutí protichodné emócie. Trnavčania schádzali z ihriska smutní, hostia s úsmevom na tvári. "Z prvého polčasu sme mali dobrý pocit aj cez prestávku v šatni. Chceli sme udržať vysokú intenzitu a stále ich napádať. Ale v druhom polčase nám to už úplne nešlo, otvárali to tam po ich ľavej strane, vedeli sme, v čom sú silní, že prechodové fázy majú kvalitné, keď sa rozbehnú, ťažko sa ich chytá. Škoda, gólovú situáciu sme mohli vyriešiť lepšie. Aj my 'streďáci' sme mohli očakávať spätnú prihrávku, škoda, že tam nik nebol a neodkopol to,“ pridal pohľad na stretnutie stredopoliar Spartaka Roman Procházka.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk