Legenda posiela odkaz Vlhovej: Dôležitá je psychika, toto nemôže vnímať! Predstaví sa v Söldene?

Nová sezóna Svetového pohára v alpskom lyžovaní odštartuje podľa plánu v sobotu 26. októbra. Postaví sa na trať aj slovenská hviezda ...

Nová sezóna Svetového pohára v alpskom lyžovaní odštartuje podľa plánu v sobotu 26. októbra. Postaví sa na trať aj slovenská hviezda Petra Vlhová (29)?

Fotogaléria

Šesťdesiatpäťročná legenda si myslí, že opatrnejší štart je správne rozhodnutie. „Je správne, že Peťa nechce nič urýchliť. Má už dosť skúseností, sama najlepšie vie, ako na tom je a ako postupovať.“

Nemá dosť najazdené

Vlhovú po páde v obrovskom slalome odvážali na saniach a následne transportovali vrtuľníkom. Roztrhala si v pravom kolene väz. Dôležité bude, aby Liptáčka v pretekoch nedávala až taký pozor na nohu, ktorú si zranila. „Psychika je však nevyspytateľná a dôležitá. Podstatné je, aby pretekárka cítila, že je dobre pripravená, a nebude vnímať nohu, ktorú si zranila. Lebo v pretekoch sa už nemôže šetriť. V nich sa ide naplno,“ uviedla. 

Vlhová teraz potrebuje absolvovať čo najviac súťažných pretekov, aby sa dostala do formy. „Peťa môže byť na tom kondične, fyzicky i psychicky dobre, ale sú isté objemy, ktoré musí každý zvládnuť, keď chce byť ideálne pripravený a vrátiť sa do bodu, kde sa jeho kariéra prerušila. To nie je jednoduché, pretože sa zranila v čase top výkonnosti. Zatiaľ nemá dosť najazdené,“ doplnila naša legendárna lyžiarka Jana Gantnerová-Šoltýsová.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Člen juniorského tímu HC Vlci Jablonec Aleš Koňák zomrel vo veku 19 rokov.
Tragická správa u našich susedov: Zomrel mladý hokejista Aleš († 19) Zobraziť článok

Marek sa chce rozlúčiť s repre v novembri.
Najbohatší futbalisti: Za rok majú viac ako Hamšík za kariéru Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk