United po dlhej dobe triumfoval, veľká senzácia na úkor neporazeného Arsenalu

Futbalisti Arsenalu nevyužili možnosť dostať sa na čelo tabuľky anglickej Premier League. V sobotňajšom zápase 8. kola totiž prehrali ...
  • Zdroj: SITA/AP/Kin Cheung

Futbalisti Arsenalu nevyužili možnosť dostať sa na čelo tabuľky anglickej Premier League. V sobotňajšom zápase 8. kola totiž prehrali na pôde Bournemouthu 0:2, keď hrali od 30. minúty bez vylúčeného Williama Salibu. "Gunners" okrem toho chýbali aj zranení Bukayo Saka, kapitán Martin Ödegaard i ďalší traja hráči.

FOTOGALÉRIA: United po dlhej dobe triumfoval, veľká senzácia na úkor neporazeného Arsenalu

Saliba dostal červenú za to, že ako posledný stiahol unikajúceho Evanilsona. Rozhodca mu najprv ukázal žltú kartu, no po upozornení VAR-u svoj verdikt zmenil. Domáci boli od toho momentu aktívnejší a v druhom polčase dvakrát udreli. V 70. minúte otvoril skóre Ryan Christie a v 79. rozhodol z penalty Justin Kluivert. Arsenal tak prehral v súťažnom zápase prvýkrát od apríla. Na konte má 17 bodov rovnako ako druhý Manchester City, prvý Liverpool má o jeden viac, no obaja súperi Arsenalu majú zápas k dobru. Bournemouth sa posunul na 10. miesto.

Na snímke Tehelné pole.
Mení sa kalendár futbalového Slovana: Dôvodom je trávnik Zobraziť článok

Tottenham Hotspur zvíťazil nad londýnskymi konkurentmi z West Hamu 4:1. Hostia išli do vedenia v 18. minúte zásluhou Mohammeda Kudusa, no potom už dávali góly iba domáci "kohúti". V 36. minúte vyrovnal Dejan Kulusevski a Spurs rozhodli duel v rozpätí 52. až 60. minúty, keď pridali ďalšie tri zásahy. Skórovali Yves Bissouma, kapitán Son Heung-Min a vlastný gól si dal Hean Todibo. West Ham hral od 86. minúty len s desiatimi hráčmi, predčasne pod sprchy po zbytočnom faule a následnej roztržke išiel autor prvého gólu Kudus.

Aston Villa vyhrala na pôde Fulhamu 3:1 a figuruje na štvrtom mieste tabuľky. Aj ona musela doťahovať manko, no dokázala to expresne. Fulham poslal v 9. minúte do vedenia Raul Jimenez, no už v 9. vyrovnal Morgam Rodgers. Domáci Andreas Pereira potom nepremenil penaltu a Villa rozhodla v druhom polčase. V 59. minúte skóroval Ollie Watkins, o päť neskôr videl červenú kartu obranca Fulhamu Joachim Andersen a o ďalších päť si dal vlastný gól Issa Diop. Aston Villa má 17 bodov, rovnako ako druhý Manchester City a tretí Arsenal.

Na piate miesto poskočil Brighton, ktorý vyhral v Newcastli 1:0 zásluhou gólu Dannyho Welbecka. Po piatich dueloch vo všetkých súťažiach bodoval naplno Manchester United, ktorý otočil domáci duel s Brentfordom vďaka gólom Alejandra Garnacha a Rasmusa Höjlunda. Leicester prehrával v Southamptone po prvom polčase 0:2, no nakoniec si odniesol všetky tri body, keď vo ôsmej nadstavenej minúte rozhodol Jordan Ayew.

8. kolo Premier League:

AFC Bournemouth - FC Arsenal 2:0 (0:0)
Góly: 70. Christie, 79. Kluivert (z 11m), ČK: 30. Saliba (Arsenal)

Tottenham Hotspur - West Ham United 4:1 (1:1)
Góly: 36. Kulusevski, 52. Bissouma, 55. Todibo (vl.), 60. Son - 18. Kudus, ČK: 86. Kudus

Ipswich Town - FC Everton 0:2 (0:2)
Góly: 17. Ndiaye, 40. Keane

FC Southampton - Leicester City 2:3 (2:0)
Góly: 8. Archer, 28. Aribo - 65. Buonanotte, 74. Vardy (z 11m), 90.+8 Ayew, ČK: 73. Fraser (Southampton)

Newcastle United - Brighton Hove Albion 0:1 (0:1)
Gól: 35. Welbeck

Manchester United - FC Brentford 2:1 (0:1)
Góly: 47. Garnacho, 62. Höjlund - 45.+5 Pinnock

FC Fulham - Aston Villa 1:3 (1:1)
Góly: 5. Jimenez - 9. Rogers, 59. Watkins, 69. Diop (vl.), ČK: 64. Andersen - 90.+3 Philogene

Futbalový fanshop ŠK Slovan Bratislava.
Najväčší rivali Trnava a Slovan si merajú sily už aj v predajniach: Derby cien vo fanshopoch! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk