Nedobytná pevnosť padla: Derby medzi Trnavou a Slovanom rozhodol jeden gól

Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v šlágri 11. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 1:0. Tradičné derby rozhodol v prospech ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v šlágri 11. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 1:0. Tradičné derby rozhodol v prospech úradujúceho majstra gól Tigrana Barseghjana v 69. minúte.

Duel sledovalo viac ako 13-tisíc divákov. Slovan sa dostal priebežne na prvé miesto v tabuľke o dva body pred Žilinu, ktorá má k dobru nedeľňajší domáci duel proti Banskej Bystrici.

Očakávaný súboj priniesol v prvom polčase kvalitný futbal vo veľkom tempe. Gólové šance mali na trnavskej strane dvakrát Ofori, na opačnej Strelec či Barseghjan. V druhom polčase mal Slovan vyššie držanie lopty, dlho sa síce nedostával do zakončenia, v 69. minúte však "belasým" vyšla kombinačná akcia - Zuberu prihral na os šestnástky Barseghjanovi, ktorý z prvej poslal loptu do siete.

"Andeli" v závere dostali loptu do siete, po strieľanej prihrávke Zeljkoviča skóroval na zadnej žrdi Daniel, ale jeho zásah neplatil pre zreteľný ofsajd. Trnava tak zaznamenala prvú prehru v prebiehajúcom ligovom ročníku a na Slovan stráca zo štvrtej pozície 10 bodov. Barseghjan je s ôsmimi gólmi na čele tabuľky strelcov.

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Góly: 69. Barseghjan. Rozhodovali: Gemzický – Hancko, Vorel, ŽK: Procházka, Kratochvíl, Ďuriš – Barseghjan, Takáč, Tolič, 13.583 divákov.

Spartak: Frelih – Šulek (70. Jureškin), Sabo, Ujlaky, Holík – Zeljkovič – Ofori, Procházka (83. Corryn), Kratochvíl (74. Pich), Daniel – Ďuriš

Slovan: Takáč – Blackman, Kašia, Wimmer, Zuberu – Bajrič, Savvidis – Barseghjan (87. Szöke), Gajdoš (58. Metsoko), Marcelli (58. Tolič) – Strelec (80. Ihnatenko)

Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Derby sa začalo bojovne, vznikali situácie pred oboma bránkami, Ofori zluftoval čistú šancu na jedenástke. To sa ukázalo ako kľúčové, v takomto súboji potrebujete dať Slovanu prvý gól. V prvom polčase sme boli aktívni, dobre sme napádali, mali sme dobrý repressing. Darilo sa nám ich zatlačiť, mali sme aj dosť dobrých centrov.

Po zmene strán sme na to nenadviazali, vypadli sme zo zápasu na 15 minút. Slovan získal držanie lopty. Keď hráme na riziko vo vysokom pressingu, nemalo by sa stať, že zo stojatej lopty nepokryjeme dostatočne Strelca pri prvej nakopnutej lopte. Kvalita hráčov Slovana, ako to previedli potom, rozhodla. Stačila im jedna – dve šance na gól, nás to potom vyviedlo z koľají, už sme neboli v takom rytme ako v prvom dejstve.“

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Podali sme obetavý a disciplinovaný výkon. Spartak mohol tiež skórovať, my sme dali gól a vyhrali sme v ťažkom zápase. Hralo sa vo výbornej atmosfére, ďakujem aj našim fanúšikom. Barseghjan má v stretnutiach minúty, kedy rozhoduje o bodoch, nebolo to prvýkrát. Bojovalo a drelo celé mužstvo, výborné výkony podali aj Savvidis a Takáč.

Chcel chytať pod severnou tribúnou hneď prvý polčas, vravel, že tlak vydrží. Bol veľmi koncentrovaný, enormne rýchly a podržal nás. Musím pochváliť hráčov za výborný prístup, v Trnave je to najťažší zápas z pohľadu fyzičky, Spartak hrá náročný futbal, sme ale radi, že sme vyhrali.“

FOTOGALÉRIA: Zápas 11. kola futbalovej Niké ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk