Trenčín konečne zlomil smolu, Košičania prišli o víťaznú sériu po gólovej prestrelke

Počas 11. kola Niké ligy boli fanúšikovia svedkami napínavých duelov. Futbalisti Trenčína sa konečne radovali zo zisku troch bodov, no ...
  • Zdroj: Facebook/MFK Zemplín Michalovce

Počas 11. kola Niké ligy boli fanúšikovia svedkami napínavých duelov. Futbalisti Trenčína sa konečne radovali zo zisku troch bodov, no Košice majú naopak hlavu v smútku.

FOTOGALÉRIA: Trenčín konečne zlomil smolu, Košičania prišli o víťaznú sériu po gólovej prestrelke

Futbalisti AS Trenčín triumfovali v sobotnom stretnutí 11. kola Niké ligy nad MFK Skalica 2:1. Pre domácich to bolo len druhé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne v najvyššej súťaži a čakali naň od 3. augusta. V tabuľke sú s jedenástimi bodmi na priebežnom 7. mieste. Skalica figuruje s 9 bodmi na 11. priečke.

Trenčania boli v prvom polčase aktívnejší, no gólu sa dočkali až po zmene strán. V 49. minúte otvoril skóre s prispením teču od brániaceho hráča Ibrahim. Domáci zdvojnásobili vedenie o sedem minút neskôr, keď Uchegba naservíroval loptu Emekovi. V 67. minúte znížil hosťujúci Černek, no Skaličanom sa už vyrovnať nepodarilo.

AS Trenčín - MFK Skalica 2:1 (0:0)
Góly: 49. Ibrahim, 56. Emeka - 67. Černek. Rozhodovali: Ziemba - Vass, Straka, ŽK: Suleiman, Emeka, Ibrahim, Donkor, Bariš - Junas, Vlasko, Kopas.

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali s DAC Dunajská Streda 1:1. Oba tímy čakajú na ligové víťazstvo už tri kolá.

Skóre otvoril v 12. min. Nigérijčan v službách DAC–u Fortune Bassey hlavou po presnom centri Christiána Herca. O šesť minút bolo vyrovnané - Alejandro Mendez zahral rukou vo vlastnom pokutovom území a Samuel Lavrinčík nariadenú penaltu premenil na 1:1. V prvom polčase boli smerom dopredu o niečo aktívnejší hostia, po zmene strán to bola vyrovnaná partia a na skóre sa už nič nezmenilo.

Na snímke Tehelné pole.
Mení sa kalendár futbalového Slovana: Dôvodom je trávnik Zobraziť článok

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (1:1)
Góly: 18. Lavrinčík (z 11 m) - 12. Bassey. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Štrbo, ŽK: Tučný, Gabriel, Lavrinčík, Kelemen – Mendez, Almási, Yapi, Oritz, 1033 divákov

Hlasy po zápase:

Peter Tomko, asistent trénera Ružomberka: "V prvom polčase bol možno mierne aktívnejší súper, ale bez nejakej výraznejšej šance. Skôr hrozil zo štandardiek. Druhá polovica bola vyrovnaná, viac–menej sa odvíjala medzi šestnástkami. Takže asi spravodlivá remíza. Proti nám stál dobre takticky pripravený tím. Pre mužstvo je to aj povzbudenie do ďalšej práce a do ďalších zápasov."

Xisco Muňoz, tréner Dunajskej Stredy: "Bol to náročný zápas, ktorý by som rozdelil na dva odlišné polčasy z pohľadu vývoja. V prvom sme mali kontrolu nad stretnutím, hráči si vytvorili aj šance. Hlavne po centroch sme sa dostávali pred domácu bránku. Druhá polovica už bola vyrovnanejšie, no aj v nej sme mali dobré strelecké príležitosti. Napokon si odvážame bod z ihriska kvalitného súpera. Z Ružomberka sa ťažko odvážajú body."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk