Video, z ktorého mrazí: V MotoGP došlo k hororovej nehode

Počas austrálskej Veľkej ceny sa odohrala šokujúca nehoda, ktorá spôsobila, že hviezda MotoGP musela byť letecky prevezená do nemocnice.
  • Zdroj: Reprofoto X/Lambe Resing

Počas austrálskej Veľkej ceny sa odohrala šokujúca nehoda, ktorá spôsobila, že hviezda MotoGP musela byť letecky prevezená do nemocnice.

FOTOGALÉRIA: Video, z ktorého mrazí: V MotoGP došlo k hororovej nehode

Taliansky pretekár Marco Bezzecchi (25) a Španiel Maverick Vinales (29) sa zrazili rýchlosťou neuveriteľných 120 míľ za hodinu, pričom šlo o kolíziu na prvom rohu okruhu Phillip Island. Bezzecchi narazil do Vinalesa a obaja pretekári skončili mimo svojich motoriek. Hoci Bezzecchi bol prevezený do nemocnice na komplexné vyšetrenie, zdá sa, že sa vyhol vážnym zraneniam.

Vinales vyšiel z nehody relatívne v poriadku a po ošetrení si dokázal nasadnúť na stewardovu motorku. „Cítim veľkú bolesť, hlavne v rukách a ramenách, ale nič nie je zlomené,“ povedal Španiel pre motogp.com. Bezzecchi, ktorý ležal tvárou dole v štrku takmer 10 sekúnd bez pohybu, nemá zlomeniny, čo je po takej rýchlej kolízii takmer zázrak. Incident je stále v procese vyšetrovania a rozhodcovia budú rozhodovať o jeho príčine.

Holandský pretekár F1 Max Verstappen.
Verstappen dostal atypický trest: Neuveríte, za čo musí pykať trojnásobný šampión Zobraziť článok

Bezzecchiho tímový kolega Fabio Di Giannantonio (26), ktorý bol v tom čase blízko nehody, opísal moment ako „skutočne desivý“. „Vidieť pred sebou dve motorky doslova explodovať bolo hrozivé. Kusy ich motoriek do mňa narazili, dokonca som mal na svojom obleku rozbitú titánovú dosku,“ nechal sa počuť Di Giannantonio, ktorý sa šťastím vyhol ďalším zraneniam. Napriek všetkým týmto nepríjemným okolnostiam pretekári ohlásili, že plánujú štartovať v nedeľnej hlavnej Grand Prix.

Kým havária rozvírila emócie fanúšikov, súťažne sa darilo Jorge Martinovi (26), ktorý si v pretekoch Sprint opäť pripísal plný počet bodov a predviedol dominantný výkon. Nielenže ovládol preteky, ale tiež si vybojoval pole position na nedeľný štart, čím predbehol Marca Márqueza (31), ktorý skončil druhý.

Tím Red Bull zásluhou Maxa Verstappene v posledných troch ročníkoch ovládol jazdecký šampionát F1.
Koniec dynastie Red Bullu? Hviezdny tím F1 prišiel o ďalšiu kľúčovú postavu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk