Otvorená spoveď českého hokejistu: Stal som sa alkoholikom!

Zahral si v NHL aj za HC Slovan Bratislava! Reč je o bývalom českom hokejistovi Petrovi Míkovi, ktorý prehovoril o svojej závislosti.
  • Zdroj: bezfrazi.cz

Zahral si v NHL aj za HC Slovan Bratislava! Reč je o bývalom českom hokejistovi Petrovi Míkovi, ktorý prehovoril o svojej závislosti.

Oči mu otvorila susedka

Závislosť a bujarý nočný život mu začali ničiť manželstvo. „Človek ide z jedného vianočného večierka do ďalšieho, doma večer často nie je. Aspoň ja som to tak mával. Zažúrovať si, vidieť sa s dôležitými ľuďmi, pokecať si s kamarátmi, s kolegami a nejako sa dostať domov, aspoň trochu pri zmysloch. Za pár dni znova a znova. So susedom sme sa takto vracali taxíkom z jedného takého večierku a ja som mal zlé tušenie, že ma manželka nepustí domov,“ uviedol hokejista pre bezfrazi.cz.

Po jednej prehýrenej noci mu otvorila oči susedka, u ktorej prespal v altánku. Doma bolo zamknuté a nikto mu neotvoril. „Prišiel som na to hneď, keď som sa neúspešne pokúšal odomknúť dom. Ale sused na mňa zabudol alebo som iba neprišiel na spôsob, ako otvoriť jeho zimnú záhradu. Vhod mi prišiel aspoň ich altánok, kde som prespal napriek zime. Ráno som videl susedovu ženu, nechal som si aspoň urobiť čaj.“

Ovplyvnila ho až správa od susedky. „To ona mi neskôr v ten deň napísala správu, ktorá ma vyslovene zasiahla. Zhrnula do pár viet všetko to, čo som už nejaký čas počúval zo všetkých strán - od manželky, rodičov aj kamarátov, ktorí mi hovorili, že to s tým chľastaním asi trochu preháňam. Sám som podvedome cítil, že mi to občas uletí,“ doplnil Míka, ktorý už šesť rokov nepije. V sezóne 2005/06 odohral štyri zápasy za HC Slovan Bratislava.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Juraj sa chvíľu ošíval, no nakoniec zo seba vypľul odpoveď.
Slafkovského pritlačili otázkou k múru: Najlepší Slovák v NHL? No predsa... Zobraziť článok

Juraj Slafkovský sa zranil na tréningu Montrealu
Šokujúca správa zo zámoria: Juraj Slafkovský sa zranil! Sezóna v ohrození? Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk