Otvorená spoveď českého hokejistu: Stal som sa alkoholik!

Zahral si v NHL aj za HC Slovan Bratislava! Reč je o bývalom českom hokejistovi Petrovi Míkovi, ktorý prehovoril o svojej závislosti.
  • Zdroj: bezfrazi.cz

Zahral si v NHL aj za HC Slovan Bratislava! Reč je o bývalom českom hokejistovi Petrovi Míkovi, ktorý prehovoril o svojej závislosti.

Počas troch sezón v AHL si v ročníku 1999/2000 zahral aj tri zápasy v NHL za New York Islanders. Viac šancí v profilige nedostal, tri roky hrával vo farmárskej lige AHL.

„Nemyslím si však, že išlo o sebauspokojenie. Ku koncu bol farmársky tím Lowellu rozhádaný a keď sa to rozpadlo, mali problém nás rozhádzať do iných tímov. V NHL som debutoval proti Pittsburghu Penguins, bolo to skvelé. V tom čase tam boli Jaromír Jágr, Jan Hrdina či Martin Straka, ale aj Jiří Šlégr alebo Josef Beránek. Jágr bol môj idol a hral som proti nemu. Keď som sedel na striedačke, nechápal som, že toto je realita,“ spomína 45-ročný hokejista v rozhovore pre sport.cz.

Na archívnej snímke Richard Lintner a Juraj Slafkovský.
Lintner sa pustil do zväzu: Slafkovský? Samovražda a facka mladíkovi Zobraziť článok

Vypil som aj 17 pív

Osem štartov má na konte aj za národný tím. Po návrate do Česka však v extralige menil kluby ako na bežiacom páse. Slavia, Havířov, České Budejovice, Vítkovice, Třinec, Plzeň, Karlovy Vary. Sedem klubov stihol vymeniť za tri roky. Dostal nálepku problémového hráča.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk