Škandál v FC Barcelona: Klub naletel rafinovanému podvodníkovi!

FC Barcelona sa ocitla na pokraji ďalšieho finančného škandálu, keď takmer prišla o milión eur počas prestupu Roberta Lewandowského (36) ...
  • Zdroj: TASR/AP

FC Barcelona sa ocitla na pokraji ďalšieho finančného škandálu, keď takmer prišla o milión eur počas prestupu Roberta Lewandowského (36) v roku 2022. V čase, keď sa klub zmietal v obrovských dlhoch a hľadal spôsoby, ako získať financie na posily, sa stal obeťou podvodu.

FOTOGALÉRIA: Škandál v FC Barcelona: Klub naletel rafinovanému podvodníkovi!

Počas rokovaní o prestupe z Bayernu Mníchov dostala Barcelona e-mail, ktorý údajne pochádzal od agenta Piniho Zahaviho (82), a žiadal o províziu vo výške 1 milióna eur. Informáciu priniesol server Cadena SER.

Katalánsky gigant, ktorý už zaplatil za Lewandowského 45 miliónov eur, ochotne súhlasil s dodatočnými poplatkami, avšak podvodník navrhol, aby platba išla na účet právnika na Cypre.

Na snímke fanúšikovia Spartaka počas zápasu 6. kola nadstavbovej časti Niké ligy skupiny o titul FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava.
Rizikové futbalové derby Trnava – Slovana: Polícia zverejnila dôležitý oznam Zobraziť článok

Klub dokonca vykonal požadovanú transakciu, ale banka následne pozastavila prevod, pretože účet bol novo otvorený a vykazoval známky podozrivej aktivity. Zástupcovia banky varovali Barcelonu pred možným podvodom, čo nakoniec odhalilo nekalú hru.

Barcelona bola následne vystavená tlaku, keď dostala ďalší e-mail, ktorý naliehal, aby klub tlačil na banku a zabezpečil odblokovanie platby. Podvodník sa vyhrážal, že v opačnom prípade tento údajný podvod nahlási priamo na FIFA.

Situácia sa vyriešila až po kontakte so skutočným agentom Pini Zahavim, ktorý potvrdil, že e-mail a účet nemajú s ním nič spoločné. Klub tak predišiel finančnej katastrofe, ale celá záležitosť vyvolala otázky ohľadom bezpečnosti interných procesov pri prestupoch.

Najbohatší futbalisti: Najbohatší futbalisti: Za rok majú viac ako Hamšík za kariéru: Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk