Výmena športovcov medzi bratskými národmi: Česi získali krásku, Slováci šampióna!

Presuny športovcov medzi Slovenskom a Českom boli hlavne po rozpade spoločného štátu bežné. Postupne to utíchlo, no teraz sa udiali hneď ...
  • 21Galéria
  • Zdroj: Instagram/patricia.tajcnar, Getty Images

Presuny športovcov medzi Slovenskom a Českom boli hlavne po rozpade spoločného štátu bežné. Postupne to utíchlo, no teraz sa udiali hneď dva.

Fotogaléria

Náš šport však smútiť nemusí, keďže od tejto sezóny sme získali z Česka významnú posilu pre naše rýchlokorčuľovanie, hoci nemáme ani ovál... Súčasťou slovenského tímu sa stal vlaňajší juniorský majster sveta z pretekov s hromadným štartom Lukáš Steklý, ktorý sa rozhodol namiesto rodného Česka reprezentovať nás.

„Je to v podstate jednoduché. S českým zväzom sú už dlhodobo problémy a hádzali mi polená pod nohy od toho času, čo som sa oddelil od tímu Martiny Sáblíkovej. Vyvrcholilo to až sezónu po tom, čo som sa stal majstrom sveta, keď ma nechceli pustiť na seniorské Svetové poháre s mojím trénerom,“ vysvetlil pre ČTK.

Slovensko bola podľa jeho slov najjednoduchšia a najrýchlejšia možnosť. „Aspoň si ma tam trochu vážia,“ uviedol pretekár, ktorého cieľom je kvalifikovať sa na seniorské Svetové poháre a v budúcej sezóne sa chce pokúsiť vybojovať si účasť na ZOH 2026. Pripravuje sa pod vedením svojej mamy Libuše, ktorá je šéfkou klubu v Hodoníne a najnovšie aj trénerkou našej seniorskej reprezentácie. Sexi zábery bobistky nájdeš vo FOTOGALÉRII!

Bývalý tenista Hrbatý ponúka luxusné sídlo na Kolibe za milióny
Bývalý tenista Hrbatý ponúka luxusné sídlo za milióny: Prečo sa zbavujem honosnej vily! Zobraziť článok

Juraj sa chvíľu ošíval, no nakoniec zo seba vypľul odpoveď.
Slafkovského pritlačili otázkou k múru: Najlepší Slovák v NHL? No predsa... Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk