Michal Krištof naštval Rusov: Obišiel platnú zmluvu v KHL!

Slovenský útočník Michal Krištof (31) sa postaral v hokejovom svete o veľký rozruch. Môže za to jeho svojvoľný odchod z ruského HK Soči ...

Slovenský útočník Michal Krištof (31) sa postaral v hokejovom svete o veľký rozruch. Môže za to jeho svojvoľný odchod z ruského HK Soči do švajčiarskeho klubu SCL Tigers.

Fotogaléria

Dovolil mu to fakt, že hoci má platnú zmluvu v KHL, druhá najlepšia liga sveta vystúpila z ruského zväzu a tým aj z Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), čiže sa na ňu už ani nevzťahujú medzinárodné prestupové pravidlá.

Skúsený center nebol spokojný s tým, koľko na ľade dostával priestoru a úloh. „Oznámil nám 8. októbra, že dostal ponuku zo Švajčiarska, ale jeho agent nás nekontaktoval so žiadosťou. Máme oňho naďalej záujem a má platnú zmluvu. Nebol však pripravený na konštruktívny dialóg. V utorok sa ešte zúčastnil klubovej akcie a tréningu pre nehrajúcich hráčov, ale následne bez povolenia opustil mužstvo. Klub neakceptuje takéto správanie hráča a mieni konať v právnej oblasti v súlade s normami KHL,“ uviedol klub v stanovisku.

Problém je však v tom, že Soči naňho nemá z hokejového pohľadu pri medzinárodnom transfere dosah. KHL totiž v lete opustila ruský zväz a tým aj IIHF, čiže sa na ňu nevzťahujú ani žiadne pravidlá strechy svetového hokeja. Hráčske kontrakty v KHL teda nie sú medzinárodne uznávané a platia len v Rusku. Potvrdil to aj šéf IIHF Luc Tardif. „Nemáme nič spoločné so zmluvami v KHL. KHL navyše už nie je členom našej organizácie. Slovenský zväz ľadového hokeja schválil prestup Michala Krištofa a IIHF ho následne schválila v súlade s medzinárodným prestupovým poriadkom IIHF,“ ozrejmil pre ruský Sport Express.

Krištof sa tak mohol upísať do konca sezóny švajčiarskemu SCL Tigers. Oslovili sme ho, ale samotný hráč sa nechcel k svojmu prestupu vyjadriť.

Michalova kariéra v KHL

  • prišiel v lete 2022 a odohral necelé tri sezóny
  • v prvej Vladivostoku pomohol k postupu do play-off
  • pred druhou prestúpil a bol asistentom kapitána v Soči
  • v tejto odohral len 10 zápasov z 15 s bilanciou 2+3

Na snímke bývalý tréner Trenčína Ernest Bokroš.
Vedeniu Trenčína došla trpezlivosť: Extrenér repre dostal padáka! Zobraziť článok

Bývalý český hokejista Petr Míka priznal problémy s alkoholom.
Otvorená spoveď českého hokejistu: Stal som sa alkoholikom! Zobraziť článok

Juraj sa chvíľu ošíval, no nakoniec zo seba vypľul odpoveď.
Slafkovského pritlačili otázkou k múru: Najlepší Slovák v NHL? No predsa... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk