Lintner sa pustil do zväzu: Slafkovský? Samovražda a facka mladíkovi

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (20) poriadne rozprúdil vody v našom hokeji. Mal slovnú prestrelku so zväzom. Ku kauze sa ...

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (20) poriadne rozprúdil vody v našom hokeji. Mal slovnú prestrelku so zväzom. Ku kauze sa vyjadril aj majster sveta Richard Lintner (46).

Fotogaléria

Útočník Montrealu Canadiens pre zámorský web The Athletic otvoril veľmi výbušnú tému a pomenoval mnohé problémy v našom hokeji.  „Potrebujeme tam viac ľudí, ale nikto to nechce robiť. Myslíte si, že Hossa chce pracovať pre zväz? Nie. Gáborík? Nie. Je to preto, že niektorí ľudia tam sú kvôli tomu, aby profitovali oni a nie slovenský hokej,“ spustil Juraj bez okolkov.

Slovná prestrelka

Téma poriadne zarezonovala a vyvolala mnohé diskusie. Zareagoval aj hokejový zväz. „Názory Juraja Slafkovského vnímame ako neuvážené vyjadrenia mladého hráča... Veríme, že v budúcnosti bude Juraj mediálne komunikovať so zodpovednosťou lídra reprezentácie,“ uviedlo hokejové hnutie vo vyhlásení.

Slafkovský sa ale rozhodol nemlčať a prostredníctvom zámorského magazínu The Athletic vrátil ešte jeden úder zväzu. „Len sa snažíte skrývať za skutočnosť, že som mladý, čo je trochu bláznivé. Zrejme som nebol milý k mojim spoluhráčom na olympiáde,“ uviedla draftová jednotka z roku 2022. „Nechcem sa s nimi hádať. Dali mi šancu, keď som mal šestnásť rokov. Myslím si však, že som ju svojou hrou splatil. Nemyslím si, že by sme mali porovnávať to, že mi dali šancu, s realitou a problémami slovenského hokeja,“ doplnil.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk