Mladé reprezentantky vo vzpieraní sa nafotili pre dobrú vec: Zdvihnú vám náladu!

Ukazujú svoj šport z inej perspektívy a ešte aj tým pomáhajú dobrej veci. České juniorské reprezentantky vo vzpieraní sa rozhodli ukázať ...
  • Zdroj: Eduard Goričev

Ukazujú svoj šport z inej perspektívy a ešte aj tým pomáhajú dobrej veci. České juniorské reprezentantky vo vzpieraní sa rozhodli ukázať svoje telá nie iba pri činke, ktorú chcú dostať nad hlavu. Už po jedenásty raz vznikli krásne fotky pre kalendár. Navyše takouto formou pomáhajú aj paraplavkyni Petre (28).

FOTOGALÉRIA: Kalendár

Kalendár vzpieračiek bol vytvorený najmä na predstavenie tohto športu verejnosti. „Chcela som, aby si ľudia urobili reálny obraz o tom, ako vzpieračky naozaj vyzerajú,“ povedala autorka nápadu Julie Švecová s tým, že kalendár na rok 2025 je už jedenástym vydaním. Ide o nástenný kalendár vo formáte A3 so 14 stranami.


Pridal sa rybár

Ročník 2025 má tému juniorky. „Predstavujú sa v ňom naše najmladšie talentované vzpieračky, predovšetkým reprezentantky. Samozrejme, vzhľadom na charakter kalendára je to od 16 rokov a viac,“ ozrejmila Švecová. Najmladšou je Aneta Čigošová, najstaršou zas Adéla Rybová, ktorá vo veku 24 rokov končí v juniorskej kategórii, keďže tie sú rozdelené do 15, 17, 20 a 23 rokov.

Moment zo slávnosti, keď si Patrícia preberá české občianstvo.
Sexi bobistka sa vzdala slovenského občianstva: Podmienky u nás? Je to šialené! Zobraziť článok

Fotografie boli zhotovené vo Vilémove u Litovle, Čakove a v Náchode na Hané. „Zaujímavosťou fotenia bolo, že sa k nám na letné pózovanie pridal aj osamelý rybár. Fotograf Eduard Goričev neváhal a využil ho tiež. Do kalendára sa nakoniec nedostali žiadne fotografie z rybačky, ale podarilo sa nám ich získať veľa, takže sú použité ako plagáty, ktoré sme využili pre charitu,“ prezradila autorka projektu.


Dobré úmysly

Exkluzívne plagáty, keďže sa dali vyrobiť iba po jednom kuse, sa vydražili. Peniaze putovali na dobrú vec, keďže sa rozhodli podporiť Petru (28), ktorá sa narodila s vrodenou chybou oboch horných a jednej dolnej končatiny. Venuje sa však paraplávaniu a chodí aj na súťaže.

„Je to skvelý a zdravý nástroj na udržiavanie kondície,“ hovorí. Peniaze cez Konto Bariéry jej majú pomôcť s nákupom príslušenstva k protéze nohy. Aj vďaka vzpieračkám vyzbierali už takmer 50-tisíc českých korún.

Stanislav Lobotka pre zranenie zápas v Baku nedohral.
Neapol oznámil, ako dlho bude bez Lobotku: Stihne šláger s AC Miláno? Zobraziť článok

Navyše sa predávajú aj kalendáre s autogramom. „Týchto kalendárov je 10 a peniaze z toho pôjdu na podporu Hanáckeho vzpieračského klubu,“ dodala.


Dievčatá z kalendára

Január Kate, kategória do 59 kg, jej výkony trh 64 kg, nadhod 80 kg

Február Annie N., kategória do 59 kg, jej výkony trh 57 kg, nadhod 73 kg

Marec Anet, kategória do 49 kg, jej výkony trh 59 kg, nadhod 75 kg

Apríl Simča, kategória do 59 kg, jej výkony trh 62 kg, nadhod 82 kg

Máj Adéla, kategória do 64 kg, jej výkony: trh 79 kg, nadhod 97 kg

Jún Barča, kategória do 64 kg, jej výkony: trh 62 kg, nadhod 83 kg

Júl Anička H., kategória do 49 kg, jej výkony trh 57 kg, nadhod 70 kg

August Pája, kategória do 87 kg, jej výkony trh 84 kg, nadhoz 101 kg

September Natálka V., kategórie do 71 kg, jej výkony trh 79 kg, nadhod 98 kg 

Október Maruška, kategória do 64 kg, jej výokny: trh 81 kg, nadhod 100 kg

November Kamča, kategória do 64 kg, jej výkony trh 64 kg, nadhod 84 kg

December Natálie P., kategória do 71 kg, jej výkony trh 58 kg, nadhod 70 kg

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk