Rusi zúria na Slováka v KHL: Vyzerá to na jeho koniec! Nespokojnosť s hracím časom, ponuka zo Švajčiarska

Vyzerá to tak, že čoskoro bude o jedného Slováka v KHL menej! Slovenský hokejista bez povolenia opustil svoj klub, vyjadril nespokojnosť ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vyzerá to tak, že čoskoro bude o jedného Slováka v KHL menej! Slovenský hokejista bez povolenia opustil svoj klub, vyjadril nespokojnosť so svojou pozíciou a hracím časom. Na stole má ponuku zo Švajčiarska.

FOTOGALÉRIA: Michal Krištof

Vyzerá to tak, že v KHL bude čoskoro o Slováka menej! Reprezentačný útočník Michal Krištof bez povolenia klubu opustil HK Soči. Bol nespokojný so svojou pozíciou v tíme a nedostatočným hracím časom. Nebol ochotný viesť konštruktívny dialóg s tímom a na stole má ponuku zo švajčiarskej ligy. Informoval o tom ruský klub v oficiálnom vyjadrení na sociálnej sieti Instagram.

Nespokojnosť s hracím časom

"Michal Krištof vyjadril v uplynulých dňoch v rozhovoroch so zamestnancami športového oddelenia klubu jasnú nespokojnosť s podľa neho nedostatočným herným časom a jeho úlohou na ľade. Po zápase s Viťazom 8. októbra útočník tiež ústne oznámil, že dostal ponuku od jedného z klubov vo Švajčiarsku, zatiaľ čo hráčov agent nekontaktoval Soči s oficiálnou žiadosťou. Zástupca generálneho riaditeľa klubu pre hokejové operácie Alexej Badyukov sa vyjadril na adresu Krištofa, z čoho vyplýva, že klub má naďalej záujem o služby útočníka a nemieni vypovedať súčasnú zmluvu," píše sa v oficiálnom stanovisku HK Soči na sociálnej sieti Instagram.

Martin Gernát.
Už dnes štartuje nová sezóna KHL: Napriek ostrej kritike je v nej stále 9 Slovákov! Zobraziť článok

"Rozloženie hracieho času medzi hokejistov, ako aj ich funkčnosť je výsadou trénerského štábu, čo bolo uvedené aj hráčovi. Bohužiaľ, hráč nebol pripravený na konštruktívny dialóg. Hlavný tréner tímu Sergej Zubov opakovane komunikoval s Krištofom a vysvetlil hokejistovi dôvody skrátenia jeho hracieho času a jeho absencie v zostave na niektoré zápasy. Počas celého obdobia spolupráce klub prejavoval k Michalovi Krištofovi maximálne úctivý postoj a klub vždy reagoval a poskytoval pomoc pri riešení každodenných a rodinných záležitostí. Klub nemá voči hráčovi žiadne finančné dlhy," oznamuje ruský klub, ktorý chce celú situáciu riešiť právnou cestou, nakoľko má so slovenským útočníkom platný kontrakt.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk