Vo svete futbalu môže prísť k obrovskej zmene: Vznik nového giganta?

Vo Francúzskom futbale by malo b blízkej dobe prísť k ďalšej razantnej zmene.
  • Zdroj: getty images

Vo Francúzskom futbale by malo b blízkej dobe prísť k ďalšej razantnej zmene.

Rodina Bernarda Arnaulta (75), ktorý je najbohatším mužom sveta totiž vstupuje do klubu Paríž FC, ktorý aktuálne pôsobí v druhej najvyššej francúzskej súťaži Ligue 2.

Aj ďalší klub z hlavného mesta Francúzska by tak mohol už čoskoro ísť v šľapajách futbalového giganta PSG, ktorý do roku 2011 ovládajú investori z Kataru.

Rodina najbohatšieho muža sveta, ktorá vlastní taktiež luxusnú skupinu Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), aktuálne podľa svetového magazínu Forbes vlastní majetok v hodnote 214,5 miliardy eur. Prvým krokom by malo byť prevzatie 55% podielu v klube Paris FC za približne 200 miliónov eur.

Futbalová reprezentácia Rumunska do 21 rokov postúpila na Majstrovstvá Európy 2025, ktoré sa budú konať na Slovensku.
Neuveriteľný gól Rumunov zbúral internet: Futbaloví fanúšikovia sú v nemom úžase! Zobraziť článok

Aktuálnym vlastníkom klubu je momentálne Pierre Ferracci, ktorý v klube vlastní 80% podiel. Zvyšok označuje za svoj majetok Bahrajnské kráľovstvo. Najnovšie informácie hovoria o tom, že Ferracci chce do roku 2027 vlastniť už len približne 30% všetkých akcií v klubu a následne odíde do dôchodku.

Bernard Arnault je už dlhé roky veľkým fanúšikom športu, pričom v minulosti sa stretával najmä s legendami ako sú Lionel Messi, Kylian Mbappé, Roger Federer či Carlos Alcaraz. Jeho značka LVMH bola viditeľná taktiež na nedávnych olympijských hrách v Paríži a u dlhé roky je sponzorom Amerického pohára v plachtení.

Serena Williamsová prehovorila z nemocničného lôžka.
Serena Williamsová prehovorila z nemocnice: Hrčka veľká ako grep! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk