Slafkovský sa opieral o podporu spoluhráčov z repre, tí však mlčia: Prečo sa ho nikto nezastal?!

Búrka, ktorú spustil Juraj Slafkovský (20) svojimi vyjadreniami o slovenskom hokeji, je stále živá nielen pod Tatrami, ale aj v zámorí. ...
  • Zdroj: TASR

Búrka, ktorú spustil Juraj Slafkovský (20) svojimi vyjadreniami o slovenskom hokeji, je stále živá nielen pod Tatrami, ale aj v zámorí. A hoci útočník tvrdil, že ho mali podporiť spoluhráči, tí o prípadnej podpore mlčia. Rovnako sa zachoval aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), ktorý sa snaží upokojiť situáciu.

Tatar hovoril o korupcii už skôr

Celú kauzu živia aj zámorskí novinári, kde tiež priliali olej do ohňa. Arpon Basu, ktorý prezentoval oba kritické názory Slafkovského, o tom hovoril vo svojom podcaste, ktorý vedie spoločne s ďalším kanadským novinárom Marcom Antoinom Godinom.

Basu prezradil, že spŕšku Jurajových názorov na fungovanie v slovenskom hokeji spustila nevinná otázka na to, ako vidí smerovanie slovenského hokeja smerom k blížiacim sa ZOH 2026. „Vtedy sa ukázalo, že mal zjavne na srdci aj niečo ďalšie,“ opísal, ako to vyzeralo počas ich rozhovoru.

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Osobnosti reagujú na Slafkovského kritiku voči SZĽH: Hovor, až keď niečo dokážeš! Zobraziť článok

Následne Godin z Radio Canada pripojil svoju skúsenosť, že niečo podobné mu hovoril už Tomáš Tatar (33), ktorý vtedy ešte tiež útočníka Montrealu navštívil v roku 2019 na Slovensku.

„Dlhšie sme sa rozprávali a povedal mi, že slovenský hokej je tam, kde je, pretože veľa vecí je skorumpovaných. Je to jedno zo slov, ktoré použil. Takisto hovoril o rodinkárstve a úplatkoch,“ konštatoval, pričom vytiahol aj presný citát súčasného reprezentačného kapitána zo spomínaného rozhovoru:

„Som presvedčený, že každá krajina na svete bojuje do istej miery s korupciou, ale my sme v jednom bode boli v hokeji piati alebo šiesti na svete. Vychovávali sme veľa hráčov a generovali peniaze, no tieto peniaze jednoducho zmizli.“

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk