Nielen Slafkovský: O korupcii v slovenskom hokeji hovoril aj Tatar!

Nielen Juraj Slafkovský či otec Martina Fehéváryho, ale o korupcii, úplatkoch a rodinkárstve v slovenskom hokeji hovoril aj reprezentačný ...

Nielen Juraj Slafkovský či otec Martina Fehéváryho, ale o korupcii, úplatkoch a rodinkárstve v slovenskom hokeji hovoril aj reprezentačný kapitán Tomáš Tatar.

Fotogaléria

SZĽH reagoval na Slafkovského vyjadrenia tým, že je ešte mladý a jeho výroky sú preto "neuvážené". Basu v tejto súvislosti ocenil, že Slafkovský sa nezľakol a zväzu oponoval, že jeho vek je v tejto téme irelevantný a je na predstaviteľoch zväzu, či sa problému postavia čelom alebo nie. "Zväz jeho slová prakticky odbil tým, že ide o mladého hráča, ktorý nevie, čo má povedať a kedy to má povedať. Predpokladám, že SZĽH očakával, že stanovisko ho umlčí alebo ustúpi zo svojich tvrdení, no jeho to ešte viac naštvalo a hovoril znovu. Povedal, že hovorí o reálnych veciach a malo by ich znepokojovať to, o čom hovorí a nie koľko má rokov," pokračoval novinár z The Athletic.

Zároveň zmienil, že v Slafkovskom vidí vyrastať budúceho lídra, ktorý bude hlasno a otvorene kritizovať aj pomery vo svojom klube Montreal Canadiens, keď ešte ako hráč vyrastie, naberie skúsenosti a ozve sa, ak to bude situácia vyžadovať. "V celej tejto situácii sa ukázalo veľa jeho dobrých vlastností – čo povedal, prečo to povedal a ako neustúpil. Z pohľadu Canadiens chcete, aby jeden z najlepších hráčov vedel povedať: neakceptujem, čo sa tu deje, nepáči sa mi to a chcem s tým niečo spraviť. Pravdepodobne tam ešte nie je, no keď sa raz stane jedným z najlepších hráčov v tíme, toto je príklad, ako bude reagovať, keď v mužstve poklesne štandard a nebudú sa robiť veci potrebné pre víťazstvá."

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský.
Dusno v našom hokeji: Slafkovský reaguje na kritiku zväzu! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk