Nielen Slafkovský: O korupcii v slovenskom hokeji hovoril aj Tatar!

Nielen Juraj Slafkovský či otec Martina Fehéváryho, ale o korupcii, úplatkoch a rodinkárstve v slovenskom hokeji hovoril aj reprezentačný ...

Nielen Juraj Slafkovský či otec Martina Fehéváryho, ale o korupcii, úplatkoch a rodinkárstve v slovenskom hokeji hovoril aj reprezentačný kapitán Tomáš Tatar.

Fotogaléria

Doslova lavínu spustil Juraj Slafkovský svojimi vyjadreniami v rozhovore s kanadským novinárom Arponom Basuom z The Athletic. Poukazoval na problémy v slovenskom hokeji, ako napríklad rodinkárstvo čo korupcia. Následne jeho slová potvrdil Mário Fehérváry, otec obrancu NHL Martina Fehérváryho. Dodal, že nevie ako to funguje pod súčasným vedením slovenského zväzu, jeho skúsenosti boli z čias šéfovania Igora Nemečka.

Nevinná otázka spustila lavínu

Arpon Basu sa ku kauze Slafkovského vyjadrení vrátil vo svojom podcaste, ktorý vedie spoločne s ďalším kanadským novinárom Marcom Antoinom Godinom. A zazneli zaujímavé veci! Basu dal nahliadnuť do pozadia rozhovoru so Slafkovským a prezradil, že spŕšku jeho úprimných názorov na fungovanie v slovenskom hokeji spustila nevinná otázka na to, ako vidí smerovanie slovenského hokeja smerom k blížiacim sa olympijským hrám v Taliansku, ktoré sa uskutočnia v roku 2026.

"Vtedy sa ukázalo, že mal zjavne na srdci aj niečo ďalšie, pretože najskôr povedal, že o slovenskom hokeji môže povedať veľa vecí, no radšej to nepovie. A potom ich aj tak povedal. Hovoril o rodinkárstve a ďalších problémoch. Najviac ma však zaujalo, že má 20 rokov, je tvárou slovenského hokeja a plne si uvedomoval, že čo mi povie, to aj napíšem a že to bude mať veľkú odozvu na Slovensku. A aj tak mal dosť sebavedomia, aby to spravil," hovoril Arpon Basu.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský v súboji o puk.
Slafkovský si otvoril strelecký účet v sezóne: Tatar a Nemec sa tešili z víťazstva Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk