Calgary s Pospíšilom a Honzekom naďalej bez prehry: NHL videla gól brankára

Slovenský hokejový útočník Martin Pospíšil v drese Calgary prvýkrát v novom ročníku NHL nebodoval, no jeho tím štvrtým víťazstvom za ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejový útočník Martin Pospíšil v drese Calgary prvýkrát v novom ročníku NHL nebodoval, no jeho tím štvrtým víťazstvom za sebou potvrdil úspešný vstup do sezóny, keď zdolal Chicago 3:1.

Do kanadského bodovania sa v noci na stredu nezapísali ani ďalší piati slovenskí hokejisti. V zápase St. Louis - Minnesota sa gólom do prázdnej bránky prezentoval Filip Gustavsson, ktorý sa stal prvým brankárom v ročníku a 15. v histórii, ktorý skóroval.

Podarilo sa mu to v presilovke, počas ktorej hostia v snahe vyrovnať stiahli brankára Jordana Binningtona. Gustavsson sa dostal k puku a strelou cez celé klzisko deväť sekúnd pred koncom uzavrel skóre.

Hokejisti Caroliny zvíťazili nad New Jersey 4:2, čím predĺžili víťaznú sériu nad týmto súperom na šesť zápasov. Slovenský obranca Šimon Nemec ani jeho krajan Tomáš Tatar v drese hostí nebodovali. Nemec opäť nastúpil v tretej obrannej dvojici s nováčikom Seamusom Caseyom a počas svojho doterajšieho maxima v sezóne 19:15 minúty si do štatistík pripísal jeden plusový bod a dve strely. Tatar hral na ľavom krídle druhej formácie s Nicom Hischierom a Dawsonom Mercerom a na ľade strávil 13:32.

Hráči úradujúceho víťaza Stanleyho pohára Floridy nezaváhali na ľade Columbusu, ktorý zdolali 4:3. Pre Blue Jackets to bol prvý domáci zápas v sezóne a tímy si v ňom uctili pamiatku tragicky zosnulého útočníka Johnnyho Gaudreaua. Klub vyvesil pod strop jeho symbolický dres s číslom 13. Na úvodnom vhadzovaní ostalo voľné miesto na ľavom krídle Blue Jackets a prvých 13 sekúnd sa hráči nezapojili do hry.

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili aj v druhom zápase sezóny, keď na domácom ľade zdolali Vancouver 4:1. Slovenský obranca "bleskov" Erik Černák sa prezentoval dvomi plusovými bodmi, jednou strelou a jedným menším trestom v 3. tretine, ktorý potrestal Connor Garland využitou presilovkou. Nastúpil v druhej obrannej dvojici s Ryanom McDonaghom a na ľade strávil celkovo 17:08 minúty. Vancouver prehral aj tretí zápas v ročníku.

Do kanadského bodovania sa nezapísal ani obranca Washingtonu Martin Fehérváry. Vo víťaznom zápase s Vegas odohral 19:56 minúty a v prvej tretine dostal menší trest, po ktorom Victor Olofsson vyrovnal na priebežných 1:1. Prezentoval sa aj piatimi bodyčekmi. Na dvoch góloch sa prihrávkami podieľal kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorý tým dosiahol 700 asistencií v základnej časti NHL. Domáci si napokon vďaka trom gólom v druhej tretine pripísali prvé víťazstvo v sezóne. Vegas prehrali prvýkrát od začiatku ročníka, predtým triumfovali v troch zápasoch v rade.

V zápase Dallas - San Jose si oba tímy predĺžili svoje série. Stars triumfovali aj vo štvrtom zápase sezóny, tentoraz prvýkrát po predĺžení a samostatných nájazdoch. V nich premenili všetky tri svoje pokusy, keď brankára Mackenzieho Blackwooda postupne prekonali Jason Robertson, Matt Duchene aj Wyatt Johnston. Sharks prehrali aj tretí zápas v ročníku.

NHL
Carolina - New Jersey 4:2

Góly: 31. Jarvis (Svečnikov), 40. Gostisbehere (Nečas, Kotkaniemi), 51. Blake (Orlov), 59. Sebastian Aho (Slavin, Martinook) – 22. J. Hughes (Bratt, Kovacevic), 56. Hischier (J. Hughes, Bratt)

Columbus - Florida 3:4

Góly: 21. Sillinger (K. Johnson), 32. Monahan (Činachov, Marčenko), 58. J. van Riemsdyk (Severson, Labanc) – 31. Lundell (Reinhart, Schmidt), 32. Kulikov (Mikkola, Lundell), 40. Reinhart (Verhaeghe, Bennett), 56. Luostarinen (Reinhart, Mikkola)

Tampa Bay - Vancouver 4:1

Góly: 4. Kučerov (D. Raddysh, Point), 28. Point (Guentzel, McDonagh), 41. Cirelli (Hagel, Paul), 59. Hagel (Paul) – 45. Garland (Boeser, J. Miller)

Washington - Vegas 4:2

Góly: 7. Vrána (Mangiapane), 24. Wilson (D. Strome, Ovečkin), 26. Protas (Ovečkin), 27. Chychrun (Dowd, Carlson) – 18. Olofsson (Hertl, Stone), 28. Eichel (Stone, Barbašev)

St. Louis - Minnesota 1:4

Góly: 51. M. Joseph (Z. Bolduc, Broberg) – 4. Hartman (Kaprizov, Faber), 28. Lauko (Chusnutdinov, Brodin), 41. Rossi (Zuccarello, Kaprizov), 60. Gustavsson

Dallas - San Jose 3:2 pp a sn

Góly: 33. Duchene (Marchment, Stankoven), 38. Hintz (J. Robertson, W. Johnston), rozh. náj. Duchene – 27. Toffoli, 36. Dellandrea (Sturm)

Nashville - Seattle 3:7

Góly: 15. McCarron (Pärssinen, A. Carrier), 17. Novak (Jankowski, Evangelista), 38. Skjei (O'Reilly, F. Forsberg) – 4. R. Evans (Larsson), 8. Bjorkstrand (Stephenson, Schwartz), 20. B. Tanev (Montour, Gourde), 42. Schwartz (Bjorkstrand, Stephenson), 43. Eberle (McCann, Oleksiak), 52. McCann (Beniers, Oleksiak), 58. Larsson

Calgary - Chicago 3:1

Góly: 17. Coronato (Kirkland, Andersson), 34. Kuzmenko (Huberdeau, Zary), 60. Coronato (Backlund) – 17. N. Foligno (S. Jones, Martinez)

Edmonton - Philadelphia 2:3 v 3. tretine

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk