Tréner Calzona bol nespokojný a varuje: Súperom dovoľujeme veľa!

Tréner slovenských futbalistov Francesco Calzona nebol napriek víťazstvu 3:1 v Azerbajdžane v pondelkovom stretnutí 1. skupiny C-divízie ...
  • Zdroj: TASR

Tréner slovenských futbalistov Francesco Calzona nebol napriek víťazstvu 3:1 v Azerbajdžane v pondelkovom stretnutí 1. skupiny C-divízie Ligy národov úplne spokojný s hrou a predovšetkým defenzívnou činnosťou svojich zverencov.

Tí podľa neho neodohrali fantastický zápas, podpísať sa pod to mohla aj únava z piatkového domáceho súboja so Švédskom (2:2).

FOTOGALÉRIA: Azerbajdžan - Slovensko

"Nebolo to ideálne, súperovi sme toho dovolili veľa. Určite to nebol žiadny fantastický zápas. Čakali sme, že to bude ťažké stretnutie, pretože Azerbajdžan je doma silnejší, ako keď hrá u súpera. Ďalšia vec je, že sme boli veľmi unavení a chceli sme vymeniť niektorých hráčov, lenže na tento zápas som potreboval technickejšie typy a aj preto som použil v podstate úplne rovnakú jedenástku ako v predošlom zápase," obhájil si Calzona základnú jedenástku na zápas, v ktorej prišlo k jedinej vynútenej zmene.

Potrestaného Denisa Vavra nahradil na stopérskom poste Ľubomír Šatka. "Z Ľuba sa teším, pretože je to fajn chalan a skvelý futbalista. Dlhší čas nehral, pretože ho prenasledovali zranenia, ale teraz je späť a podal skvelý výkon," pochválil stopéra tureckého Samsunsporu.

Duel so Švédskom hráčov fyzicky vyčerpal. "Keď som videl Hancka, Lobotku a Strelca, ktorí na tom neboli úplne najlepšie, tak mi bolo jasné, že zápas so Švédskom nás stál veľké množstvo síl. Aj preto som rád, že sa nám podarilo vyhrať. Pre nás je určite dôležité, aby sme dokázali zvládať aj takéto zápasy, keď nám to na ihrisku nejde úplne podľa predstáv," poznamenal Calzona na pozápasovej tlačovej konferencii.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk