Slafkovský si otvoril strelecký účet v sezóne: Tatar a Nemec sa tešili z víťazstva

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský strelil v nočnom zápase proti Pittsburghu svoj prvý gól v prebiehajúcej sezóne NHL.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský strelil v nočnom zápase proti Pittsburghu svoj prvý gól v prebiehajúcej sezóne NHL.

Útočník Montrealu využil v 23. minúte prihrávku Nicka Suzukiho a v predbránkovom priestore vyrovnal v presilovke na priebežných 2:2. Canadiens napokon doma podľahli "tučniakom" 3:6.

Slafkovský odohral zápas tradične na krídle elitnej formácie s kapitánom Suzukim a Cole Caufieldom. Na ľade strávil 19:59 min a do štatistík si pripísal aj dva mínusové body, tri strely a tri hity. Po štyroch odohratých zápasoch si drží priemer jedného bodu na zápas s bilanciou 1+3. Najvýraznejší podiel na víťazstve hostí mal trojbodový (1+2) útočník Jevgenij Malkin, ktorému chýba jeden presný zásah k 500-gólovej méte. Jeho spoluhráč Sidney Crosby nebodoval a naďalej mu chýba jeden bod k súčtu 1600 v základnej časti.

Hokejisti New Yorku Rangers zdolali Detroit štvrtýkrát za sebou, keď doma triumfovali 4:1. Tri asistencie si pripísal Artemij Panarin, ktorý mal viacbodový zápas vo všetkých troch dueloch v sezóne.

V súboji tímov, ktoré začali sezónu dvomi prehrami, zvíťazili hráči New Yorku Islanders na ľade Colorada 6:2. Dvomi gólmi sa na víťazstve hostí podieľal útočník Brock Nelson. Duel mal špeciálnu príchuť pre trénera hostí Patricka Roya, ktorý práve v drese domáceho Colorada strávil veľkú časť brankárskej kariéry a prvýkrát sa v známom prostredí predstavil na striedačke súpera. Avalanche inkasovali v troch zápasoch až 20 gólov - najviac v lige.

Hráči New Jersey zvíťazili nad Utahom 3:0. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral v ich drese 18:25 minút a do štatistík si pripísal jeden plusový bod. Jeho krajan útočník Tomáš Tatar sa do štatistík nezapísal a na ľade strávil 11:24 minút. "Diabli" zaznamenali v piatom stretnutí štvrté víťazstvo, ich brankár Jake Allen dosiahol prvé čisté konto v sezóne a 25. v kariére, keď zneškodnil 20 striel hostí. Pre Utah to bola prvá prehra v novom ročníku a zároveň aj prvá v krátkej histórii klubu. Nemec odohral zápas v tretej obrannej dvojici s ligovým nováčikom Seamusom Caseyom, ktorý má po piatich odohratých zápasoch bilanciu 3+1, keďže proti Utahu si pripísal gól aj asistenciu. Nemec zaznamenal svoj najvyšší čas na ľade v tejto sezóne a na bránku súpera vyslal jednu strelu. Vyťažovanejším ako on boli spomedzi obrancov Devils iba Dougie Hamilton (23:06 min) a Johnathan Kovacevic (20:01). Tatar hral v druhom útoku po boku Dawsona Mercera a kapitána Nica Hischiera, pričom si zapísal najnižšiu minutáž v sezóne a dve trestné minúty.

Diváci v Ottawe videli päťnásťgólovú prestrelku. Lepšie sa skončila pre domácich, ktorí zdolali Los Angeles 8:7 po predĺžení. Senators uspeli aj napriek tomu, že väčšinu zápasu ťahali za kratší koniec. V sedemgólovej prostrednej časti sa Ottawe podarilo vyrovnať najskôr na 4:4, následne na 5:5 a reagovať dokázali aj na šiesty gól "kráľov" v treťom dejstve. Na 7:6 pre Senators upravil Josh Norris, no gól Tannera Jeannota poslal ofenzívny duel do predĺženia. V ňom prišiel opäť Norrisov čas a strelou pomedzi betóny Darcyho Kuempera rozhodol zápas. Na opačnej strane dosiahol druhý trojbodový večer v sezóne kapitán Anže Kopitar, ktorý sa v noci na piatok blysol hetrikom a teraz si pripísal tri asistencie. Okrem slovinského útočníka nazbieral tri body aj jeho spoluhráč Brandt Clarke, bývalý hráč Nových Zámkov. Na strane Ottawy boli trojbodoví Norris, Tim Stützle a Drake Batherson.

Obhajcovia Stanleyho pohára z Floridy zvíťazili po dvoch prehrách v rade, keď na ľade Bostonu triumfovali 4:3. Gólmi sa o to pričinili Sam Reinhart a Anton Lundell, ktorí si pripísali po dva presné zásahy. Bruins ťahal štvrtý útok, v ktorom stredný útočník Mark Kastelic dosiahol tri asistencie, bilanciu 1+1 si pripísal John Beecher a gólovú prihrávku Cole Koepke.

NHL - výsledky:

New Jersey - Utah 3:0

Góly: 22. Casey (Hischier), 29. Noesen (Casey), 51. Hischier (J. Hughes, Bratt)

Ottawa - Los Angeles 8:7 pp

Góly: 11. Sanderson (B. Tkachuk, Stützle), 31. MacEwen (Jensen), 36. Batherson (Sanderson, Norris), 36. Chabot (Stützle), 38. MacEwen (Gaudette), 46. Giroux (Pinto, Chabot), 50. Norris (Batherson, B. Tkachuk), 61. Norris (Batherson, Stützle) - 9. Fiala (Kopitar, Clarke), 10. Lewis (Turcotte, M. Anderson), 26. Kempe (Clarke, Kopitar), 32. Laferriere (Burroughs, Kempe), 37. Fiala (Clarke, Kopitar), 44. Laferriere, 55. Jeannot

Boston - Florida 3:4

Góly: 5. Beecher (Kastelic, Lohrei), 26. Carlo (Kastelic, Koepke), 35. Lohrei (Kastelic, Beecher) - 7. Lundell, 12. Reinhart (A. Boqvist), 30. Reinhart, 33. Lundell (Forsling)

New York Rangers - Detroit 4:1

Góly: 12. Lafrenière (Panarin, Z. Jones), 38. Kreider (Zibanejad, Panarin), 45. R. Smith (Zibanejad), 59. Zibanejad (Panarin, Trouba) – 20. Larkin (Holl, Kane)

Montreal - Pittsburgh 3:6

Góly: 19. Guhle (Matheson, Suzuki), 23. Slafkovský (Suzuki, Matheson), 35. Heineman – 7. Eller (Puljujärvi, M. Pettersson), 17. Rakell (Malkin, Bunting), 37. Eller, 48. Hayes (Acciari, E. Karlsson), 52. Letang (Malkin, Grzelcyk), 59. Malkin (Grzelcyk) /SLAFKOVSKÝ za domácich 1+0/

Colorado - New York Islanders 2:6

Góly: 2. Ritchie (Manson), 41. Mittelstadt (MacKinnon, Makar) – 6. Anders Lee (Holmström, Mayfield), 19. Palmieri, 29. Nelson, 32. Nelson, 47. Duclair (Romanov, Horvat), 59. Barzal (Pulock)

Najznámejší pár tvoril Stano s o 9 rokov staršou twiinskou.
Stanislav Lobotka otvorene o svojich partnerkách: Pre TOTO ma priťahujú staršie ženy! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk