Obrovská tragédia: Niekdajší hokejový talent (†29) mal byť zastrelený svojim manželom!

Fínsky hokej sa ponoril do smútku v súvislosti s obrovskou tragédiou. Bývalý ligový útočník Janne Puhakka (†29) mal byť zastrelený svojim ...
  • Zdroj: iStock

Fínsky hokej sa ponoril do smútku v súvislosti s obrovskou tragédiou. Bývalý ligový útočník Janne Puhakka (†29) mal byť zastrelený svojim o 37 rokov starším manželom.

K tragédii malo podla informácií fínskeho portálu Iltalehti dôjsť v nedeľu počas večerných hodín. K celému incidentu malo dôjsť v jeho vlastnom dome, ktorý sa nachádzal neďaleko fínskeho mesta Espoo, ktorého dres Puhakka pred niekoľkými rokmi na určitý čas obliekal.

Hlavným podozrivým je aktuálne manžel fínskeho forvarda, 66-ročný Nór Rolf Nordmo. "Janne Puhakka bol dôležitým vzorom, jeho odvaha a otvorenosť zanechali vo fínskom hokeji nezmazateľnú stopu,“ píše v príspevku na sociálnej sieti X najvyššia fínska hokejová súťaž Liiga.

Talentovaný útočník bol prvým fínskym hokejistom, ktorý sa otvorene priznal k homosexuálnej orientácii. So svojim o 37 rokov starším partnerom sa stretol už počas svojho pôsobenia v kanadskej juniorskej lige v roku 2014. "Zápasy pre mňa boli stresujúce. Keď sa na mňa Rolf prišiel pozrieť, musel byť ukrytý, čo sa mu samozrejme nepáčilo,“ spomínal Puhakka.

Jeho posledným pôsobiskom bol v sezóne 2017/2018 francúzsky klub Gap, v ktorého drese nastúpil do 27 stretnutí. Na majstrovstvách sveta do 18 a do 20 rokov niekoľkokrát reprezentoval taktiež svoju krajinu.

Šimon trénoval tento týždeň so spoluhráčmi v Prahe.
Kritika voči Nemcovi sa stupňuje: Ocitne sa slovenský talent mimo zostavy New Jersey? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk