Kritika voči Nemcovi sa stupňuje: Ocitne sa slovenský talent mimo zostavy New Jersey?

Hokejový tím New Jersey Devils, ktorý pôsobí v zámorskej NHL, zažíva fantastický vstup do aktuálnej sezóny. Po 4 odohraných zápasoch ...

Hokejový tím New Jersey Devils, ktorý pôsobí v zámorskej NHL, zažíva fantastický vstup do aktuálnej sezóny. Po 4 odohraných zápasoch majú "diabli" na svojom konte tri víťazstvá a nachádzajú sa na čele tabuľky východnej konferencie.

Fotogaléria

Súčasťou zámorského celku je aj mladý slovenský obranca Šimon Nemec (20), ktorého si tím počas draftu v roku 2022 vybral z druhého miesta. Sezóne 2024/2025 mu však zatiaľ príliš nevonia.

„Myslím si, že má schopnosti každú noc, zápas čo zápas, ísť do hry proti hráčom ako Sidney Crosby, Mika Zibanejad či ďalším elitným hráčom súpera a byť rozdielovým obrancom,“ vyjadril sa ešte začiatkom roka skúsený kanadský kouč Andrew Brewer, pričom jeho slová citoval vo svojom článku pre NY Times redaktor Peter Baugh.

V predchádzajúcej sezóne, ktorá bola pre Nemca jeho premiérovou v NHL, sa ukázal vo fantastickom svetle. Dres New Jersey si na seba obliekol hneď 60-krát, pričom počas týchto vystúpení si na svoje konto dokázal pripísať 19 bodov za 3 góly a 16 asistencií. „Ak dokáže takéto výkony predvádzať konzistentne 15 rokov v NHL, potom to bude neskutočná kariéra,“ vyjadril sa Brewer.

Talentovanému obrancovi sa jeho pozoruhodné výkony podarili preniesť aj na reprezentačnú scénu, pričom na posledných MS v hokeji v Českej Republike zaznamenal počas 8 zápasov hneď 7 bodov. Vďaka jeho skvelej forme tak bolo jasné, že aj v ďalšej sezóne sa predstaví v A-tíme New Jersey.

Nigérijskému tímu pritom nebola ponúknutá žiadna forma náhradnej dopravy.
Rozhorčení reprezentanti uviazli na letisku: Zápas hrať nebudeme! Zobraziť článok

Šimon Nemec sa stal súčasťou tretieho obranného páru, kde vytvoril dvojičku s nováčikom Seamusom Caseym (20), ktorý je viac ofenzívne ladeným obrancom, čo pre slovenského reprezentanta znamenalo ešte viac defenzívnej práce, ktorá bude na jeho pleciach. Mladý Američan sa naviac počas úvodných 4 dueloch dokázal hneď dvakrát presadiť, čím Nemcovi vyfúkol miesto v presilovkovej formácii. Netrvalo dlho a všetky tieto zmeny sa začali premietať do výkonov slovenského talentu.

„S Nemcom sa niečo deje. A nemusí to byť spojené s jeho zranením z leta. Dvadsaťročný obranca rozhodne nepripomína toho vyrovnaného a sebavedomého obrancu, ako tomu bolo v jeho nováčikovskej sezóne,“ vyjadril sa prostredníctvom príspevku na sociálnych sieťach James Nichols, redaktor New Jersey Hockey.

„Toto je len pár príkladov nedostatku Nemcovej súťaživosti a neschopnosti vyhrávať v tejto sezóne súboj o puk,“ pokračoval Nichols, pričom k svojmu tvrdeniu priložil aj video.

Lukáš Haraslín (v strede) v súboji s dvojicou domácich hráčov.
Azerbajdžan - Slovensko ONLINE: Slováci v závere dvoma údermi dorazili domácich Zobraziť článok

„Nemcove rozhodovania neboli dostatočne rýchle, s pukom na hokejke nebol až taký šikovný a jeho schopnosť brániť vlastné obranné pásmo nebola ideálna.“ spomenul okrem iného vo svojom príspevku s názvom „Hľadá sa Nemo“ (Nemo je prezývka Šimona Nemca v NHL, pozn. red.).

„Boli to len úvodné zápasy základnej časti a zrejme je priskoro biť na poplach. No obavy z jeho hry narastajú. Ak sa mu to nepodarí čo najskôr zvrátiť, Šimon Nemec sa po návrate Pesceho a Hughesa do zostavy môže ocitnúť mimo zostavy,” dodal James Nichols na záver.

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský.
Dusno v našom hokeji: Slafkovský reaguje na kritiku zväzu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk