Tvrdá rana pre Tomiho Kida, stratil otca Pavla († 73): Vždy bol môj vzor

Súčasný šéf slovenského boxu a náš najznámejší pästiar v ére Tomi Kid Kovács (47) prekonáva veľký žiaľ. Zomrel mu jeho otec Pavol († ...

Súčasný šéf slovenského boxu a náš najznámejší pästiar v ére Tomi Kid Kovács (47) prekonáva veľký žiaľ. Zomrel mu jeho otec Pavol († 73), ktorý bol bývalý reprezentant Československa v boxe, pričom medzi povrazy priviedol aj svojho syna Tomáša. Ten sa s ním rozlúčil peknými slovami.

Fotogaléria

„Ocko, veľmi mi chýbaš, budeme pokračovať v boxerskom nebi. Ľúbim ťa, ďakujem za krásny život,“ uviedol Tomi Kid na svojom instagrame. Otec bol jeho boxerským vzorom, veď bol dlhoročný reprezentant a majster Československa. „Počas kariéry odboxoval viac než 360 zápasov a bol vôbec prvý československý pästiar, ktorý boxoval na Kube, dokonca dvakrát. Ako tréner vychoval nejedného majstra republiky, či iných skvelých borcov,“ povedal o otcovi pred pár rokmi pre sport.sk.

Trénoval aj svojho syna už v mládeži. „Vždy bol na mňa strašne tvrdý, a to sa mi nepáčilo. V tom čase som mal radšej, keď sme si zatrénovali len tak lážo-plážo, no to zasa nemal rád on. Isté však je, že keby som otca poslúchal už ako dorastenec, mohol som toho v boxe dosiahnuť omnoho viac. O tom som presvedčený,“ spomína Tomi, ktorý s otcom trénersky spolupracoval aj na konci profesionálnej kariéry. „Otec patrí k najlepším trénerom, akých poznám. Je a vždy bol môj vzor. Je opäť pri mne nablízku,“ ozrejmil vtedy svoj krok.

Dve výchovné

Hoci mal Pavol Kovács tvrdú ruku, deti fyzicky netrestal. „Udrel ma dvakrát v živote. Prvýkrát kvôli dvom päťkám, ktoré som dostal v krátkom čase z matematiky. Vždy totiž dbal na to, aby sme s bratom Petrom mali v škole dobré výsledky a nemuseli ťažko pracovať ako on. Druhýkrát som dostal od neho poza uši, keď som bol u kamaráta a nikto ma nevedel nájsť. To však boli jediné dva prípady,“ prezradil Tomáš.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk