Moravčík kritizoval, ale výkony na ME ho nadchli: Pri Calzonovi som sa mýlil

Francesco Calzona (55) ho má na zozname svojich kritikov, keďže Ľubomír Moravčík (59) sa nikdy nebál povedať svoj názor, pričom národný ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR

Francesco Calzona (55) ho má na zozname svojich kritikov, keďže Ľubomír Moravčík (59) sa nikdy nebál povedať svoj názor, pričom národný tím a aj prácu talianskeho trénera predtým kritizoval. Teraz však futbalová legenda z Nitry dala pri príležitosti októbrového dvojzápasu Ligy národov (duel Azerbajdžan - Slovensko 1:3) pred prácou Calzonu klobúk dole.

FOTOGALÉRIA: Moravčík /Calzona

„Myslím si, že Calzona neurobil žiadnu dieru do sveta a nepriniesol niečo, čo by neurobil niekto iný. Mal šťastie, že v momente, keď sa vyberal kouč reprezentácie, nebolo z pohľadu slovenských trénerov veľa možností. Vlado Weiss to neprijal a ostal v Slovane, tak dostal šancu on. Aby som sa mal pred ním extrémne pokloniť, aký je veľký tréner, to zase nie. Ja by som tiež chcel hrať kvalifikáciu s Luxemburskom a Islandom... Calzona bol v správny čas na správnom mieste. Treba mu poďakovať, urobil dobrú robotu, ale hovoriť o ňom ako o záchrancovi slovenského futbalu, je prehnané,“ hovoril ešte pred pár mesiacmi Moravčík.

Na snímke v popredí vpravo tréner Slovenska Francesco Calzona a vľavo Milan Škriniar.
Tréner Calzona bol nespokojný a varuje: Súperom dovoľujeme veľa! Zobraziť článok

Teraz sa však pre web SFZ vyjadril na Talianovu adresu veľmi pozitívne. „Viete, ja som veľký fanúšik slovenskej reprezentácie. Kritizoval som, že máme zahraničného trénera, lebo som presvedčený, že aj doma máme veľa dobrých. Ale zas musím povedať a klobúk dole, že Calzona odviedol kus dobrej roboty. Bol som sa pozrieť na ME v roku 2016 vo Francúzsku, bol som aj teraz na ME v Düsseldorfe. Mňa to baví, ale šampionát viac ako kvalifikácia,“ uviedol s tým, že v Nemecku nosil dres s menovkou Matúša Bera, keďže ho má rád a fandí mu.

Stanislav Lobotka pre zranenie zápas v Baku nedohral.
Poplach v Neapole! Lobotka v Baku nedohral, aké vážne je jeho zranenie? Zobraziť článok

Moravčík uviedol, že bol na výkony našich na ME hrdý. „Ešte raz, klobúk dole pred Calzonom. Bola to dobrá voľba. A musím priznať, že to, čo som hovoril na začiatku, že aj my by sme to zvládli, tak som sa mýlil. Teraz je dôležité, aby sme to dobré dokázali potvrdiť. Ak by sme sa dostali na majstrovstvá sveta, bolo by to super. Ja chlapcom fandím. Máme kvalitu. Nie širokú, ale máme ju,“ dodal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk