Dusno v našom hokeji: Slafkovský reaguje na kritiku zväzu!

Slovná prestrelka pokračuje! Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (20) sa rozhodol opäť prehovoriť. Reaguje na stanovisko Šatana ...

Slovná prestrelka pokračuje! Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (20) sa rozhodol opäť prehovoriť. Reaguje na stanovisko Šatana a spol.

Fotogaléria

Slafkovský najprv zakúril pod kotlom

Rodák z Košíc rozvíril hladiny slovenského hokeja svojimi vyjadreniami pre zámorský web The Athletic. Tvrdo skritizoval pomery v hnutí. „Na Slovenskom zväze ľadového hokeja sa niekoľko vecí musí zmeniť, ak chceme byť znovu úspešní. Cítim, že po olympijskom bronze sa mnoho ľudí uspokojilo, pritom sme mali šťastie, že tam neboli hráči z NHL. Povedzme si úprimne, nezískali by sme medailu, keby mal každý najsilnejší tím. Nám však aj málo stačí, aby sme sa uspokojili,“ povedal na rovinu Juraj, ktorého Montreal draftoval v roku 2022 z prvého miesta.

„Ľudia, ktorí to viedli, sa báli, že ich dieťa potom nebude hrať. Alebo poznali otca, ktorého syn musel hrať. Na Slovensku je všetko o známostiach a každý sa o tom bojí hovoriť," uviedol Juraj. Akú známosť mal teda Slafkovský? „Ja som vedel hrať hokej, to bola moja známosť. Nemali možnosť, ako ma vynechať, lebo som vedel hrať," doplnil.

K veci sa vyjadril následne aj Slovenský zväz ľadového hokeja.  „Názory Juraja Slafkovského vnímame ako neuvážené vyjadrenia mladého hráča. Určite sa ťažko čítali jeho reprezentačným spoluhráčom z bronzového tímu, trénerom, ktorí ho nominovali a funkcionárom, ktorí mu dali v kariére príležitosť napredovať. Sme presvedčení, že v našej krajine pôsobí množstvo zanietených hráčov, trénerov a odborníkov, na ktorých skutočne stojí slovenský hokej. Veríme, že v budúcnosti bude Juraj mediálne komunikovať so zodpovednosťou lídra reprezentácie.“

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk