Úžasný úspech iba 15-ročnej Pohánkovej: Vo finále Slovak Open porazila Renátu Jamrichovú

Iba 15-ročná slovenská tenistka Mia Pohánková sa stala víťazkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open.
  • Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Iba 15-ročná slovenská tenistka Mia Pohánková sa stala víťazkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open.

Vo finále zdolala svoju o dva roky staršiu krajanku Renátu Jamrichovú 2:6, 6:4, 6:2 a dosiahla životný úspech. Pre Pohánkovú to bol iba tretí turnaj na ženskom okruhu ITF. Z bratislavského NTC si odnáša prémiu 9142 USD pred zdanením a 75 bodov do svetového rebríčka WTA.
 

Jamrichová na začiatku duelu proti Pohánkovej potvrdzovala úlohu favoritky. V druhom geme prelomila podanie krajanky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. Jamrichová kvalitne podávala, z forhendu dokázala súperku zatlačiť do defenzívy a vo výmenách robila menej nevynútených chýb. V šiestom geme opäť zobrala Pohánkovej servis a prvý set sa stal jasne jej korisťou.
 

V druhom dejstve sa Pohánková prezentovala odvážnou hrou okorenenou víťaznými údermi a s Jamrichovou držala krok. Za stavu 4:4 ju brejkla a v ďalšom geme premenila hneď prvý setbal. Pohánková mala navrch aj v rozhodujúcom dejstve, dvakrát získala Jamrichovej podanie a v ôsmom geme premenila vďaka esu hneď prvý mečbal. Pohánková predviedla v Bratislave spanilú jazdu. V semifinále vyradila najvyššie nasadenú Francúzku Oceane Dodinovú, ktorá figuruje v elitnej svetovej stovke.
 

"Ďakujem celému môjmu tímu za prípravu počas celého roka a mojim rodičom. Vážim si aj to, že vďaka Slovenskému tenisovému zväzu som mohla štartovať v hlavnej súťaži s voľnou kartou. Ešte si neuvedomujem, čo som dosiahla, veď to bol iba môj tretí ženský turnaj. Renči chcem pogratulovať k brutálnym výkonom. Dúfam, že sa budeme stretávať častejšie a raz si zahráme spolu napríklad na Australian Open. Atmosféra bola neskutočná. Prišlo veľa mojich známych, ktorí ma prišli povzbudiť a dodali mi energiu," uviedla Pohánková v slávnostnom príhovore.
 

Nad Jamrichovej účasťou vo finále visel otáznik pre zdravotné problémy. "Niekoľko hodín pred začiatkom zápasu som nevedela, či vôbec nastúpim na finále, preto by bolo odo mňa povýšenecké, keby som očakávala ešte aj víťazstvo. Mia podávala počas celého týždňa vynikajúce výkony a titul si zaslúžila. Je skvelé, že prišlo toľko fanúšikov."

dvojhra - finále:
Mia POHÁNKOVÁ (SR) - Renáta JAMRICHOVÁ (SR) 2:6, 6:4, 6:2

 

Odporúčame z TIVI.sk