Rodičia Honzeka takmer svedkami premiérového gólu syna v NHL: Obrovská šanca zostala nevyužitá

Samuel Honzek nebodoval ani vo svojom druhom zápase v zámorskej NHL, ale výkonom proti Philadelphii Flyers opäť nesklamal a pomohol Calgary ...
  • Zdroj: TASR/AP

Samuel Honzek nebodoval ani vo svojom druhom zápase v zámorskej NHL, ale výkonom proti Philadelphii Flyers opäť nesklamal a pomohol Calgary k druhému víťazstvu v sezóne. Jeho debut na domácom ľade a druhý zápas v profilige sledovali na tribúne v Scotiabank Saddledome aj jeho rodičia Martin a Monika.

Honzekovi rodičia síce nevideli prvý bod svojho syna v NHL, ale na jeho výkon mohli byť hrdí. “Je skvelé, že v 19 rokoch som dostal šancu hrať túto ligu a že som v tíme pri otvorení sezóny,” povedal Honzek ráno pred zápasom. “Je to veľká vec a chcem sa tu udržať čo najdlhšie. Budem bojovať o svoje miesto a rád by som tu zostal celú sezónu, pretože viem, že môžem hrať s týmito hráčmi na úrovni NHL. Preto som celé leto drel, aby sa mi toto podarilo. Chcem podávať konzistentné výkony a ukázať, že môže zo mňa byť plnohodný hráč NHL,” uzavrel Honzek, ktorý zaujal v tíme miesto v prvej formácii po zranení Bielorusa Jegora Šarangoviča.

V noci na pondelok sa Flames predstavia v “bitke o Albertu” na ľade finalistu minulej sezóny Edmontonu Oilers, na Honzeka tak čaká ďalší výnimočný zážitok dvoch veľkých rivalov z jednej kanadskej provincie.

Ondrej RUSNÁK, spolukomentátor a analytik RTVS.
Rusnák predpovedá sezónu v najprestížnejšej hokejovej lige: Toto čaká Slovákov v NHL! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk