Rodičia Honzeka takmer svedkami premiérového gólu syna v NHL: Obrovská šanca zostala nevyužitá

Samuel Honzek nebodoval ani vo svojom druhom zápase v zámorskej NHL, ale výkonom proti Philadelphii Flyers opäť nesklamal a pomohol Calgary ...
  • Zdroj: TASR/AP

Samuel Honzek nebodoval ani vo svojom druhom zápase v zámorskej NHL, ale výkonom proti Philadelphii Flyers opäť nesklamal a pomohol Calgary k druhému víťazstvu v sezóne. Jeho debut na domácom ľade a druhý zápas v profilige sledovali na tribúne v Scotiabank Saddledome aj jeho rodičia Martin a Monika.

Radosť z výkonov Honzeka má aj generálny manažér “plameňov” Craig Conroy. “Po všetkom čo si prešiel v minulej sezóne ukázal, že ľuďom, ktorí tvrdili, že ‘možno nie je taký dobrý ako si mysleli’, že sa mýlili. Mám z toho veľkú radosť. Ja som veril v jeho schopnosti a vedel som čo dokáže. Nie každý je ako Connor McDavid, či Sidney Crosby, mladí hráči potrebujú čas a treba byť trpezlivý,” povedal Conroy.

Honzek mal fantastickú spoločnú prípravu so svojim spoluhráčom a krajanom Martinom Pospíšilom, ktorý zažil debut v NHL v minulej sezóne a takisto si vydrel miesto v tíme tvrdou prácou. “Keď som sa v lete zisťoval ako sa mu darí, tak mi povedal, že ide do prípravy s cieľom spraviť prvý tím,” povedal rozvojový tréner Flames Martin Gelinas. “Pomyslel som si, že to je odvážny cieľ, ale povedal som mu to diplomaticky. Treba dať Samovi aj Martinovi kredit za prácu v lete, bolo vidieť, že do kempu prišli v skvelej forme a nebola to náhoda, že hrali dobre. Trávili hodiny v posilňovni a na ľade a bolo to vidieť. Patrili k najlepšie fyzicky pripraveným hráčom,” dodal Gelinas.

Honzek začal v nováčikovskom kempe, kde mal zo všetkých 64 hráčov najlepšie výsledky v tzv. Wingatovom teste, ktorý slúži na hodnotenie hlavne anaeróbnej kapacity organizmu a takisto mal najlepšie výsledky v šprinte na bicykli na 10 sekúnd. Podľa riaditeľa pre športovú výkonnosť Flames Ricka Davisa boli jeho výsledky elitné. “Som na neho hrdý, pretože keď chcete uspieť v tejto lige, tak musíte drieť aj mimo ľadu. Musíte mať ochotu pracovať viac ako ktokoľvek v posilňovni,” dodal Gelinas, ktorý v NHL odohral 1273 zápasov, čo ho radí na 88. miesto v histórii.

Caufield (vpravo) je hviezdy spoluhráč Juraja Slafkovského.
Skvelý vstup Slafkovského do sezóny, zažiaril aj Pospíšil: Honzek debutoval v NHL Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk