Rodičia Honzeka takmer svedkami premiérového gólu syna v NHL: Obrovská šanca zostala nevyužitá

Samuel Honzek nebodoval ani vo svojom druhom zápase v zámorskej NHL, ale výkonom proti Philadelphii Flyers opäť nesklamal a pomohol Calgary ...
  • Zdroj: TASR/AP

Samuel Honzek nebodoval ani vo svojom druhom zápase v zámorskej NHL, ale výkonom proti Philadelphii Flyers opäť nesklamal a pomohol Calgary k druhému víťazstvu v sezóne. Jeho debut na domácom ľade a druhý zápas v profilige sledovali na tribúne v Scotiabank Saddledome aj jeho rodičia Martin a Monika.

Honzek oslávi 20. narodeniny až o dva mesiace a keďže si vybojoval miesto v zostave v prvom domácom zápase sezóny v tínedžerskom veku, zapísal so do histórie klubu. Za uplynulých 25 rokov to okrem neho dokázali len Rico Fata (1999), Oleg Saprykin (1999), Sean Monahan (2013), Sam Bennett (2015) a Matthew Tkachuk (2016).

Pred začiatkom prípravy málokto počítal, že si vybojuje miesto v prvom tíme NHL, hoci o talente draftovej šestnástky z roku 2023 sa vedelo. Honzek však prišiel do Kanady v polovici septembra perfektne pripravený, odohral skvelé zápasy, v ktorých sa presadil aj v štatistikách (2+5) a napokon sa zmestil do otváracej zostavy trénera Ryana Husku.

V minulej sezóne bol kapitánom juniorského tímu Vancouver Giants, v 33 zápasoch nazbieral 31 bodov (10+21) a dvakrát nastúpil aj v mužskej AHL za Calgary Wranglers, ale trápili ho zranenia, ktoré pribrzdili jeho rozvoj. “Minulý rok sa viackrát spomínalo, čo je s Honzekom, bude s neho poriadny hráč? Vidíte, dokázal to a je z neho naozaj hráč,” povedal tréner Huska na adresu mladého Slováka.

Rodičia fandili pri telke.
Otec Honzeka po jeho debute v NHL: Snáď si prvý gól šetrí na našu návštevu Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk