Rodičia Honzeka takmer svedkami premiérového gólu syna v NHL: Obrovská šanca zostala nevyužitá

Samuel Honzek nebodoval ani vo svojom druhom zápase v zámorskej NHL, ale výkonom proti Philadelphii Flyers opäť nesklamal a pomohol Calgary ...
  • Zdroj: TASR/AP

Samuel Honzek nebodoval ani vo svojom druhom zápase v zámorskej NHL, ale výkonom proti Philadelphii Flyers opäť nesklamal a pomohol Calgary k druhému víťazstvu v sezóne. Jeho debut na domácom ľade a druhý zápas v profilige sledovali na tribúne v Scotiabank Saddledome aj jeho rodičia Martin a Monika.

FOTOGALÉRIA: Samuel Honzek

Devätnásťročný slovenský hokejista odohral proti Flyers necelých 13 minút, mal tri strelecké pokusy a zapísal si aj prvé vylúčenie. Mal aj tri sľubné šance na svoj premiérový gól v NHL, ale brankár Ivan Fedotov chytil jeho strelu spomedzi kruhov v prvej tretine a v druhej časti zlikvidoval aj tutovku slovenského mladíka v presilovke.

 

 

Honzekovi rodičia mali veľký zážitok, atmosféru naštartovala predzápasová predstavovačka, keď postupne na ľadovú plochu vyvolával domáci hlásateľ každého hráča Flames. Tímy tak tradične na začiatku sezóny predstavujú svojim fanúšikom celý káder. Honzek si vyslúžil ovácie publika, za svoje výkony v príprave si vybojoval nielen miesto v prvom tíme, ale si aj získal priazeň fanúšikov.

Martin a Monika Honzekovci sledovali prvý zápas Flames vo Vancouveri doma v Trenčíne, na domácu premiéru prišli do Kanady osobne. Martin pracuje ako policajt a Monika je kaderníčka. “Žijú so mnou môj veľký sen, spolu to všetci prežívame. Veľmi sa tešia na večer,” povedal Honzek pre Calgary Herald na rannom rozkorčuľovaní pred duelom s Flyers. “Otec od momentu, keď na letisku nastúpili do auta všetko fotil. Typický otec, veľmi sa teší. Som rád, že uvidia spoločne s mamou prvý zápas NHL naživo a verím, že to bude dobré. Pre mňa to bude druhý zápas v lige, domáci debut, je to neskutočné,” dodal mladý slovenský hokejista.

Martin Pospíšil (vľavo) nedohral zápas s Winnipegom pre trest.
Fantastická noc Slovákov v NHL: Traja s dvoma bodmi, Pospíšil sa pobil Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk