Slováci do Baku po tri body: Ale nesmieme hrať ako prvých 35 minút proti Švédsku, varuje Calzona

S trojbodovým cieľom odletela výprava slovenskej futbalovej reprezentácie v nedeľu ráno do Baku, kde ju na druhý deň čaká v poradí štvrté ...
  • Zdroj: TASR

S trojbodovým cieľom odletela výprava slovenskej futbalovej reprezentácie v nedeľu ráno do Baku, kde ju na druhý deň čaká v poradí štvrté vystúpenie v 1. skupine C-divízie Ligy národov proti domácemu Azerbajdžanu.

FOTOGALÉRIA: Slovensko -Švédsko

Slováci cestovali ku brehom Kaspického mora dobre naladení po piatkovej remíze 2:2 so Švédskom, po ktorej navýšili svoje konto na sedem bodov a sú v tabuľke druhí iba s horším skóre práve za hráčmi zo škandinávskej krajiny.

Nehrať ako prvých 35 minút so Švédskom

Stretnutie s "Tre kronor" v Bratislave bolo jedným z kľúčových v boji o priamy postup do B-divízie, ktorý si zabezpečí tím na prvom mieste. "Sme v polovici cesty, zatiaľ sme zanechali dobrý dojem. Ale musíme veľa vecí zlepšiť, aby sme dokázali vyhrať skupinu. Neviem ako to dopadne, ale pokiaľ nepoľavíme, alebo sa nebudeme prezentovať výkonom ako proti Švédsku prvých 35 minút, môžeme to dotiahnuť ďaleko," povedal tréner Francesco Calzona.

Štefan Tarkovič a Francesco Calzona
Tarkovič o Calzonovi: Oproti mne je vo výhode! Má ideálne podmienky Zobraziť článok

V ďalšom dueli nastúpia Slováci v pondelok na 31-tisícovom Štadióne Tofika Bachramova v Baku proti Azerbajdžanu, ktorý prehral všetky tri doterajšie zápasy v tomto ročníku LN. Naposledy podľahol 1:3 Estónsku. Hosťom bude chýbať pre trest za dve žlté karty obranca Denis Vavro. Tesne pred stretnutím so Švédskom vypadol pre zranenie Adam Obert, ktorý nebude môcť nastúpiť ani v zápase s Azerbajdžanom a vrátil sa do Cagliari. K dispozícii nebude ani Matúš Bero, ktorý sa zranil na sobotňajšom tréningu a vracia sa späť do Nemecka. Posledný, kto v slovenskej výprave do Baku chýbal, je manažér tímu a asistent Marek Hamšík. Tréner Calzona a vedenie SFZ ho uvoľnili pre študijné povinnosti.

Musíme to zvládnuť

V prvom vzájomnom súboji v Košiciach dokázali Slováci zdolať Azerbajdžan 2:0 po góloch Ondreja Dudu a Davida Strelca. Druhý menovaný útočník Slovana Bratislava je s tromi presnými zásahmi najlepší kanonier reprezentácie v tomto cykle LN. Na túto métu sa dostal vďaka dvom presným zásahom do siete Švédska. "Stále sme v hre a to je dobré. Čaká nás súboj v Azerbajdžane, nebude to jednoduché, ale musíme to zvládnuť. Švédov tiež nečaká ľahký súboj s Estónskom a môžu ešte niekde stratiť body. Potom hráme práve vo Švédsku, tam sa asi rozhodne," myslí si Strelec.

Zľava tréner Slovenska Francesco Calzona ďakuje svojim hráčom vľavo Stanislav Lobotka a vpravo Milan Škriniar po zápase C-divízie Ligy národov Slovensko - Švédsko
Calzona počíta straty v tíme: Slováci pocestujú do Azerbajdžanu oslabení Zobraziť článok

Slováci budú v Baku papieroví favoriti, dôležitý pre dosiahnutie úspešného výsledku bude najmä kvalitný odpočinok a správne nastavenie hláv hráčov. "Máme krátky čas na regeneráciu, aby sme sa dobre pripravili na ďalší zápas. Čaká nás náročný duel a verím, že ho zvládneme," vyhlásil kapitán Milan Škriniar.

Zápas Azerbajdžan - Slovensko má úvodný výkop v pondelok o 18.00 SELČ (v Azerbajdžane sú +2 hodiny) a povedú ho rozhodcovia z Nórska na čele s hlavným Rohitom Saggim. V priamom prenose odvysiela duel STVR na športovej stanici. V ten istý deň od 20.45 h nastúpia v Tallinne domáci Estónci proti Švédsku.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk