Švédsky kouč nešetril chválou voči našim reprezentantom: Slovensko sa dostáva k svojmu vrcholu!

Po včerajšom stretnutí Ligy národov medzi Slovenskom a Švédskom tréner troch koruniek Jon Dahl Tomasson nešetril chválou voči našim ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Po včerajšom stretnutí Ligy národov medzi Slovenskom a Švédskom tréner "troch koruniek" Jon Dahl Tomasson nešetril chválou voči našim reprezentantom.

FOTOGALÉRIA: Slovensko -Švédsko

"Sokoli" v spomínanom dueli hranom na Tehelnom poli síce prehrávali už 0:2, no dokázali sa vzchopiť a zo zápasu si po remíze 2:2 napokon odniesli jeden bod.

„Myslím si, že to bol veľmi dobrý zápas od mojich chlapcov. Skvelo sme napádali a prvých 35 minút bolo excelentných,“ vyjadril sa tréner Švédska po skončení stretnutia.

„Hráči, ktorí vybehli do druhého polčasu, mali tento zápas ‚zaklincovať‘. Po asi dvoch minútach sme si vytvorili tri obrovské šance, no tu musím zložiť poklonu brankárovi, ktorý skvelo pochytal všetky z nich,“ chválil slovenského gólmana Mareka Rodáka (27).

„A čo sa týka Slovenska, tak si počkali na našu chybu na lopte a dokázali byť veľmi nebezpeční, ale celkovo si toho toľko nevytvorili. Ale keď hráte proti ‚hrdinom Eura‘ takýto zápas a ešte na ich pôde, tak to určite poteší. Strelili sme dva góly a urobili niekoľko skvelých vecí. Celkovo sme však sklamaní, že sme nedokázali vyhrať, ale som rád, že chalani sú sklamaní, pretože to aspoň veľa hovorí o ich ambíciách,“ podotkol Dán Jon Dahl Tomasson.

Sebastian Taliga a Vladimír Dravecký ml.
Zväz reaguje na odchod mladých hokejistov: Česi sa nám vysmiali! Zobraziť článok

Spomedzi hráčov Švédska počas stretnutia zaujalo svojimi individuálnymi kvalitami mnoho jednotlivcov, no kouč švédskej reprezentácie mal o najlepšom hráčovi duelu aj naďalej jasno: „Nehovorí sa mi to ľahko, ale najlepším hráčom v zápase bol gólman Slovenska.“

Tréner futbalistov Švédska následne dostal otázku s tým, či ho naša reprezentácia dokázala niečím prekvapiť. „Vôbec, ale je to veľmi dobrý tím. Pozreli sme si všetky ich zápasy v kvalifikácii, na EURO 2024 a takisto Lige národov. Ako som povedal aj pred zápasom, tento rok je pre Slovensko ‚zlatý‘. Vaše mužstvo bolo po celý čas postupne budované a teraz sa dostáva k vrcholu, zatiaľ čo my sme vo fáze výstavby, pričom sme neboli ani na ME,“ vyjadril sa pre sport.sk k aktuálnej situácii.

„Dobre si uvedomujem aké náročné je zdolať tento tím, a o to viac ma teší, že sme dokázali v zápase so Slovenskom dominovať a ešte na ich pôde,“ dodal.

Štrnásťnásobný parížsky šampión sa ešte nezotavil zo zranenia bedrového kĺbu.
Nadal šokoval plánmi po kariére: To vážne? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk