Zväz reaguje na odchod mladých hokejistov: Česi sa nám vysmiali!

Počas uplynulých mesiacov sa dvaja slovenskí mladíci rozhodli prijať české občianstvo a reprezentovať v hokeji Českú republiku. Slovenský ...

Počas uplynulých mesiacov sa dvaja slovenskí mladíci rozhodli prijať české občianstvo a reprezentovať v hokeji Českú republiku. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) vydal oficiálne stanovisko k tejto situácii.

Fotogaléria
 

Slováci vyhrali 3:2, smejú sa Česi

Zväz následne argumentuje tým, ako vychádza v ústrety hráčom, ktorí, naopak, chcú prijať slovenské občianstvo a obliekať dres našej reprezentácie. Chváli sa tým, že takto získal troch nádejných mladíkov. "Tak, ako v prípadoch rodeného Poliaka Patryka Zubeka, rodeného Kanaďana Lucasa Novaka či rodeného Američana Mikeyho Tkaca. Dnes sú všetci traja súčasťou projektu centralizovanej prípravy hráčov do 18 rokov. Ak je reč o tom, že dvoch potenciálnych reprezentantov slovenský hokej stráca, treba dodať, že troch ďalších získal," dodáva SZĽH v svojom stanovisku.

No a trefne na tieto argumenty reagovali v Česku. "Touto terminológiou teda vlastne Slováci vyhrali 3:2…“ píše portál Sport.cz.

Po svojom prvom seniorskom góle si odložil puk.
Dravecký ml. sa rozhodol pre Česko: Ako to vnímajú naši bývalí hokejisti? Zobraziť článok

 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk