Zväz reaguje na odchod mladých hokejistov: Česi sa nám vysmiali!

Počas uplynulých mesiacov sa dvaja slovenskí mladíci rozhodli prijať české občianstvo a reprezentovať v hokeji Českú republiku. Slovenský ...

Počas uplynulých mesiacov sa dvaja slovenskí mladíci rozhodli prijať české občianstvo a reprezentovať v hokeji Českú republiku. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) vydal oficiálne stanovisko k tejto situácii.

Fotogaléria

Ani s Taligom nikto nekomunikoval

Nedávno sa objavil podobný prípad. České médiá informovali o tom, že 15-ročný slovenský útočník Sebastian Taliga je v procese prijatia českého občianstva s cieľom obliekať reprezentačný dres Česka. Dôvody jeho rozhodnutia boli identické ako v prípade Draveckého.

"Pôvodne sme si hovorili, že sa Bebo narodil na Slovensku, tak bude hrať tam. Ale keď sme pochopili, aký prístup k hráčom je, že pokiaľ nehráte na Slovensku, nesmiete do reprezentácie? Nikto s nami nehovoril. Tak sme sa rozhodli pre inú cestu a bude môcť reprezentovať Českú republiku," hovoril pre iSport.cz otec útočníka Michal Taliga, bývalý akcionár hokejového klubu v Martine. "Chápem pravidlo, na Slovensku cielia na to, aby hráči videli víziu, že keď sú doma, pôjdu do reprezentácie," dodal.

15-ročný Taliga patrí medzi najlepších hráčov vo fínskej lige do 16 rokov. V drese Lukko Rauma strelil v deviatich zápasoch 10 gólov a nazbieral 23 bodov. Ohúril natoľko, že ho v dvoch zápasoch zavolali aj do tímu Lukka do 18 rokov, kde hral proti výrazne starším hráčom.

Sebastian Taliga v drese Lukko Rauma.
Nehráš doma, reprezentovať nebudeš: Slovenský hokej prichádza o ďalší talent, bude hrať za Česko! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk