Zväz reaguje na odchod mladých hokejistov: Česi sa nám vysmiali!

Počas uplynulých mesiacov sa dvaja slovenskí mladíci rozhodli prijať české občianstvo a reprezentovať v hokeji Českú republiku. Slovenský ...

Počas uplynulých mesiacov sa dvaja slovenskí mladíci rozhodli prijať české občianstvo a reprezentovať v hokeji Českú republiku. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) vydal oficiálne stanovisko k tejto situácii.

Fotogaléria

Slovenský hokej prišiel v uplynulých mesiacoch o dvoch kvalitných, perspektívnych mladíkov. Obranca Vladimír Dravecký mladší a útočník Sebastian Taliga sa rozhodli prijať české občianstvo a reprezentovať českú hokejovú reprezentáciu. Dôvodom bolo, že necítili priestor v slovenskom národnom tíme.

Dravecký necítil záujem

Syn bývalého reprezentanta Vladimíra Draveckého staršieho pritom robil kroky k tomu, aby sa stal súčasťou slovenského národného tímu. Uplynulú sezónu aj preto odohral za HC Košice. "Chcem hrať medzinárodný hokej a na Slovensku momentálne necítim až taký veľký záujem, čo, samozrejme, plne rešpektujem. Vzhľadom na to, že som človek, ktorý v Česku žije už dlhé roky, prešiel som tu všetkými školami a v českom klube som od prípravky, považujem svoje rozhodnutie za prirodzené,“ argumentoval Dravecký mladší svoje rozhodnutie reprezentovať Česko. "K Slovensku necítim žiadnu zášť, vždy som sa vo vnútri cítil viac Čechoslovákom a vždy vo mne bude veľká časť Slovenska. Inak to ani nejde,“ dodal vo svojom stanovisku 16-ročný mladík.

Šikovný obranca pôsobí v juniorskom tíme švédskeho Rogle BK, zaznamenal päť bodov v 12 zápasoch aktuálnej sezóny. Veľkú radosť z toho, že Česko získala perspektívneho mladého reprezentanta vyjadril aj bývalý hviezdny útočník NHL Jakub Voráček. "Tento hráč je neuveriteľný. Obranca číslo jeden u nás v národnom tíme za 5 rokov. Alebo ešte lepšie. Bek číslo jedna tak okolo MS v Bratislave,“ reagoval na sociálnej sieti X.

Jakub Voráček si myslí, že Vladimír Dravecký ml. bude za 5 rokov top obrancom v českom národnom tíme.
Voráček sa vyjadril ku kauze Dravecký ml.: Na Slovensko poslal uštipačnú poznámku! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk