Hodnotenie Slovákov po Švédsku: Strelec ako Mr.Efektivita, Hancko horel a Lobotku vypojili z hry

Slováci si vyrovnaním z 0:2 na 2:2 proti Švédom udržali šance v C-divízii Ligy národov. Oznámkovali sme výkony našich reprezentantov ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slováci si vyrovnaním z 0:2 na 2:2 proti Švédom udržali šance v C-divízii Ligy národov. Oznámkovali sme výkony našich reprezentantov na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

FOTOGALÉRIA: Slovensko -Švédsko
 
Marek Rodák (7) - Nebyť jeho skvelého trojzákroku v úvode druhého polčasu, tak dnes by boli šance Slovenska na postup do „béčka“ Ligy národov už zrejme takmer nulové. Paradoxne, vo zvyšku zápasu mal dokopy tiež tri zákroky. Za inkasované góly nemohol, lenže pri centrovaných loptách by mal byť istejší a rozohrávku mal mizernú (úspešnosť len 47 %).
 
Peter Pekarík (5) - Keď sa pozrieme na mapku pohybu súperových hráčov po ihrisku, zistíme, že útočili prevažne cez našu pravú stranu, čo bola logická voľba. Aj preto sa Pekarík držal prevažne v defenzíve pri čiare, kde si pozíciu až na niektoré zaváhania zastal. No aj tak sa pokúsil o dve zakončenia v ofenzíve. Pokazil len dve prihrávky.
 
Denis Vavro (5) - Potvrdil, že má dobré dlhé lopty a silné vzdušné súboje. No tiež ukázal, že nie vždy volí správne postavenie, keďže Gyökeres mal často veľa voľného priestoru. Často si život zbytočne nekomplikoval, keďže až desaťkrát zahral loptu na istotu. Na zápas v Azerbajdžane sa vykartoval.
 
Milan Škriniar (6) - Bol výrazne stiahnutý vzadu, keďže musel hasiť problémy. Vyhral väčšinu súbojov, hoci občas mu Kulusevski poriadne pomotal hlavu. Mal najviac dotykov s loptou spomedzi našich hráčov (60) a pokazil len štyri prihrávky.  
 
Dávid Hancko (4) - Kulusevski si ho pred prvým gólom spravil ako malého chlapca, pri druhom zlým postavením nevystavil Semu do ofsajdu. Smerom dopredu bol oveľa menej výrazný, než v minulých dueloch. Úspešnosť prihrávok mal tiež značne horšiu (66 %), aspoňže v súbojoch mal obvyklé slušné čísla.
Dávid Strelec sa raduje z gólu.
Slovenskí reprezentanti proti Švédsku vstali z popola: Spasiteľom sa stal Strelec Zobraziť článok
 
Ondrej Duda (5) - Hoci sa zapojil do akcie pred naším prvým gólom, celkovo bol ďaleko od súperovej brány a tým nemohol byť ani nebezpečný. Až 12-krát stratil loptu, čo je jeden z dôvodov, prečo nás Švédi prehrávali. V súbojoch sa však držal a vedel si aj vypýtať faul.
 
Stanislav Lobotka (5) - Súper ho vypojil z hry. Mal výrazne menej dotykov s loptou (56), než inokedy. Navyše naňho Švédi tak dobre tlačili, že až 13-krát stratil loptu. Súboje však vedel ustáť.
 
László Bénes (5) - Bol najofenzívnejší z našej stredovej trojice, čo bol zámer, keďže smerom dozadu by nám skôr ublížil... Často však musel ísť dozadu, pričom aj on sa „vykúpal“ v prvom góle. Stratil dokonca až 16-krát loptu, čo iba potvrdzuje, ako nám stred poľa nefungoval.  
 
Tomáš Suslov (4) - Bol málo na lopte (28 dotykov), ale až päťkrát fauloval. Prehral drvivú väčšinu súbojov a 13-krát stratil loptu. Jediným pozitívom je, že sa nejako zaplietol do oboch našich gólových akcií, hoci v druhom prípade strieľal, no súperov obranca to zblokoval na milimeter presne k Haraslínovi...
 
David Strelec (8) - Hoci najviac pohybu mal v stredovom kruhu, z minimálneho pobytu v pokutovom území dal dva góly, pričom mal 100-percentnú efektivitu. Ostatné štatistiky mal tiež slušné, teda až na to, že 11-krát stratil loptu a fyzicky nevydržal.
 
Lukáš Haraslín (6) - Mal najviac strát z našich (19), pričom raz z toho mali Švédi veľkú šancu Gyökeresom. Pri prvom góle mal brániť Ayariho, ale nechal mu priestor a čas, čo súper využil. Lenže bez jeho ofenzívneho vkladu by sme výsledok nevyrovnali. Pred prvým gólom zachytil chybnú rozohrávku brankára a na druhý priamo prihral.
 
Matúš Bero, Róbert Boženík, Dávid Ďuriš, Ľubomír Tupta, Norbert Gyömbér (bez známky) – Bero by si zaslúžil viac, ako len 14 minút. Boženík stihol mať za 10 minút až 11 dotykov s loptou. Ostatní naskočili až v nadstavenom čase, no Gyömbér aj tak vyrobil zbytočnú štandardnú situáciu pre súpera ocenenú žltou kartou.
 
Lázsló Bénes (Slovensko) a Jesper Karlström (Švédsko) v súboji o loptu.
Nevzdali to a bojovali až do konca: Hlasy Slovákov po veľkej dráme so Švédskom Zobraziť článok
Maďarský hráč Roland Sallai oslavuje po tom, ako strelil úvodný gól
Česi skvelým výkonom potešili domácich priaznivcov, Maďari oskalpovali veľké zviera Zobraziť článok
Na reprezentačnom zraze už myslí na Švédsko.
Škriniarova hodnota rapídne klesá, v hre je aj prestup: Problémom je však jeho plat! Zobraziť článok
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk