Slovenskí reprezentanti proti Švédsku vstali z popola: Spasiteľom sa stal Strelec

Slovenskí futbalisti remizovali vo svojom treťom zápase v C-divízii Ligy národov so Švédskom 2:2. Hostia viedli na Tehelnom poli zásluhou ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenskí futbalisti remizovali vo svojom treťom zápase v C-divízii Ligy národov so Švédskom 2:2. Hostia viedli na Tehelnom poli zásluhou Yasina Ayariho a Kena Semu, no Slováci vyrovnali po dvoch góloch Davida Strelca.

FOTOGALÉRIA: Slovensko -Švédsko

Severania boli v prvom polčase lepší, dominovali v strede poľa a boli odmenení dvoma gólmi. Slováci však ešte do prestávky znížili zásluhou Strelca. V druhom vďaka zlepšenému výkonu dokázali vyrovnať, keď sa opäť presadil 23-ročný útočník.

Zverenci Francesca Calzonu zostali v tabuľke na 2. mieste, majú rovnako sedem bodov ako prví Švédi, ale horšie skóre. V ďalšom dueli nastúpia v pondelok 14. októbra o 18.00 v Baku proti domácemu Azerbajdžanu.      

Zľava Christos Kourfalidis (Grécko) a Nino Marcelli (Slovensko) počas prípravného zápasu
Dráma až do samého konca: Víťazná jazda slovenských reprezentantov pokračuje Zobraziť článok
   

3. kolo C-divízie LN, 1. skupina:

SLOVENSKO - Švédsko 2:2 (1:2)        

Góly: 45. a 72. Strelec - 25. Ayari, 32. Sema
Rozhodcovia: Mariani - Bindoni, Tegoni (všetci Tal.), ŽK: Vavro, Suslov, Duda, Gyömbér - Douglas, Karlström, 15.381 divákov.

SLOVENSKO: Rodák - Pekarík (90. Gyömbér), Vavro, Škriniar, Hancko - Duda (75. Bero), Lobotka, Bénes - Suslov (90. Ďuriš) , Strelec (80. Boženík), Haraslín (90. Tupta)

Švédsko: Johansson - Douglas (62. Lindelöf), Hien, Gudmundsson - Eliasson (90.+1 Krafth), Ayari (62. Larsson), Karlström, Salétros, Sema - Gyökeres, Kulusevski

Pred začiatkom duelom si Ivan Schranz prebral z rúk prezidenta zväzu Jána Kováčika Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca uplynulých ME v Nemecku. V 10. minúte prvýkrát pohrozili Slováci, keď sa na ľavej strane presadil Haraslín. Po jeho centri poslal loptu na bránku Pekarík a ešte hlavičkou sa ju snažil usmerniť do siete Strelec, no Švédi šancu zneškodnili.

Krátko na ho zakončil na bránku aj Bénes, ale Johansson jeho pokus vyrazil. Na druhej strane mali príležitosť aj severania, lopta však išla tesne vedľa bránky. Gyökeres mohol o desať minút neskôr otvoriť skóre zápasu, bol osamotený v šestnástke, ale prehlavičkoval bránku Rodáka. O chvíľu Kulusevski tesne minul ľavú žrď. V 25. minúte sa už Švédi tešili z gólu, Ayari sa presadil v pokutovom území a prekonal Rodáka.

Od tohto momentu Švédi prebrali taktovku a naďalej hrozili. Ich prevahu podčiarkol po polhodine hry gólom Sema. Záver polčasu patril Slovákom, Haraslín ešte nevyužil šancu. O pár sekúnd na to vystrelil Duda a odrazenú loptu poslal do siete Strelec.

Z anglických hráčov bolo vidieť po finále obrovské sklamanie.
Anglicko prehralo s Gréckom, Taliani premrhali dvojgólové vedenie Zobraziť článok

Švédi pokračovali vo výkone z prvého polčasu a mohli hneď v úvode druhého opäť viesť o dva góly, Rodák však viackrát podržal tím. Postupne Slováci vyrovnali hru a častejšie sa dostávali pred šestnástku súpera. Vycházal im pressing a Johanssona ohrozovali aj z diaľky.

Po hodine hry takto z väčšej vzdialenosti vystrelil Vavro a švédsky brankár musel jeho pokus vyboxovať. V 72. minúte sa domáci tešili z vyrovnia, Suslovovu strelu zblokovali Švédi k Haraslínovi, ktorý našiel pre bránkou Strelca a útočník Slovana pridal druhý gól v zápase.

Severania mohli okamžite kontrovať, Eliasson však prestrelil bránku. V 89. minúte mohol rozhodnúť Haraslín po jeho typickej akcii, ale spoza šestnástky minul pravú žrď.

tabuľka 1. skupiny C-divízie:

1. Švédsko 3 2 1 0 8:3 7
2. SLOVENSKO 3 2 1 0 5:2 7
3. Estónsko 3 1 0 2 3:5 3
4. Azerbajdžan 3 0 0 3 2:8 0

ďalší program SR v Lige národov (časy sú v SELČ):
pondelok, 14. októbra: Azerbajdžan - SR /18.00, Baku/
sobota, 16. novembra: Švédsko - SR /20.45, Štokholm/
utorok, 19. novembra: SR - Estónsko /20.45, Trnava/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk