Slafkovský nie je jediný, aj Valábik si zažil svoje: Musel som utiecť z Nitry

Slafkovský (20) svojou kritikou otvoril Pandorinu skrinku slovenského hokeja. Ku kauze sa vyjadril už aj Boris Valábik (38), ktorý zažil ...
  • Zdroj: Instagram/borisvalabik

Slafkovský (20) svojou kritikou otvoril Pandorinu skrinku slovenského hokeja. Ku kauze sa vyjadril už aj Boris Valábik (38), ktorý zažil tiež nepríjemnosť vo svojich hráčskych začiatkoch a takmer skončil s milovaným športom.

FOTOGALÉRIA: Valábik si tiež zažil svoje: Musel som utiecť z Nitry

Valábik v hokejovom podcaste BOSS povedal, že Slafkovský hovorí z vlastnej skúsenosti, ktorú mu nemožno zobrať. „Ja som vyrastal v Nitre, a keď som chcel pokračovať s hokejom, musel som ako dorastenec odísť do zahraničia. Navyše nebyť trénera Jindra Novotného, zavesil by som korčule na klinec už ako deviatak. Možno tie tlaky vtedy boli, ale ako dieťa som ich nevnímal. V mojom prípade išlo o to, že ma viedol tréner, ktorý ma nemal rád ako hráča. Ja teda v podstate nemám skúsenosť s rodinkárstvom či so známosťami, no Juraj ju asi má, keď v takom mladom veku opustil Slovensko,“ povedal známy hokejový analytik.

Šéf hokeja Miroslav Šatan (vpravo) to na adresu Mariána Studeniča (vľavo) povedal jasno.
Šatan o kauze Studeniča: O desať rokov to budeš ľutovať! Zobraziť článok

Bývalý hráč NHL je na Slovensku tiež populárny. „To, že Juraja spoznávajú v obchodoch? Bohužiaľ, s tým musí počítať. Aj mňa spoznávajú. Musí sa trošku uzavrieť do seba, začať s tým pracovať a vyselektovať ľudí. Ale chápem jeho frustráciu. Do istej miery prevzal po mne u nás záujem médií a ako profesionál sa s tým musí vyrovnať,“ pripojil.

Podľa Valábika to z Jurajovej strany boli silné vyjadrenia, no má na to aj druhý pohľad: „Vytiahla ho reprezentácia a vďaka tomu sa stal tým, kým je teraz, či už v dobrom, alebo zlom. Bez nej by sa možno nestal jednotkou draftu a nemal ani taký multimiliónový kontrakt.“

Martin Fehérváry s otcom Máriom
Otec Fehérváryho potvrdzuje Slafkovského slová: Šokujúca spoveď! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk