Pozrite sa, z tohto malého chlapca z Trenčína vyrastá hviezda NHL!

Odmalička bol hokej pre neho číslo 1! Reč je o hokejovom talentovanom útočníkovi Samuelovi Honzekovi (19), ktorý si vo štvrtok ráno odkrútil ...
  • Zdroj: archív M.H.

Odmalička bol hokej pre neho číslo 1! Reč je o hokejovom talentovanom útočníkovi Samuelovi Honzekovi (19), ktorý si vo štvrtok ráno odkrútil v drese Calgary Flames debut v NHL a stal sa 98. hráčom spod Tatier, ktorý v najlepšej lige svete odohrali aspoň jeden duel. Jeho otec Martin (49) si pre Nový Čas zaspomínal na začiatky svojho syna.

Už ako 16-ročný hral za áčko Trenčína, kde dal za sezónu 10 gólov. Bolo už v tomto veku na ňom vidieť, že je veľký talent a dostane sa do NHL?

- Asi to tak videli tréneri, keď ho vzali do A-tímu Dukly. Viem, že začínal medzi mužmi vo štvrtom útoku a po pár týždňoch už bol v prvých dvoch formáciach. Samo naozaj je veľmi ctižiadostivý a maká na sebe.

Starý otec bol vojak, vy ste policajt. Nelákalo ísť Sama touto cestou?

- Nie, nikdy (smiech). Na karnevale bol v detstve kovbojom, ale hokej bol u neho číslo 1.

Zľava Luka Radivojevič a Tomáš Pobežal
Slováci, tešte sa! Prognóza budúceho draftu NHL vyzerá skvele Zobraziť článok

V čom podľa vás vyniká na ľade?

- Má dobré korčuľovanie, dohráva súboje pri mantineli a robí dobrú robotu pred bránkou.

Má nejaké rituály pred zápasom?

- Vždy pred zápasom si dáva kávu a také vyprážané guličky. Inak nič špeciálne.

Auston Matthews (vľavo) je najlepšie plateným hráčom v NHL, Erik Černák (vpravo) je zasa najlepšie plateným Slovákom v NHL.
Koľko zarábajú slovenskí hokejisti v NHL? Ich platy sa na najlepších nechytajú Zobraziť článok

Úspešne zmaturoval

Útočník Calgary Samuel Honzek má úspešné za sebou aj štúdium na strednej škole. „Áno, Samo na konci minulého ročníka dokončil strednú školu, úspešne zmaturoval, ale momentálne nemá v pláne ísť na vysokú školu,“ doplnil hrdý otec.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk