Pozrite sa, z tohto malého chlapca z Trenčína vyrastá hviezda NHL!

Odmalička bol hokej pre neho číslo 1! Reč je o hokejovom talentovanom útočníkovi Samuelovi Honzekovi (19), ktorý si vo štvrtok ráno odkrútil ...
  • Zdroj: archív M.H.

Odmalička bol hokej pre neho číslo 1! Reč je o hokejovom talentovanom útočníkovi Samuelovi Honzekovi (19), ktorý si vo štvrtok ráno odkrútil v drese Calgary Flames debut v NHL a stal sa 98. hráčom spod Tatier, ktorý v najlepšej lige svete odohrali aspoň jeden duel. Jeho otec Martin (49) si pre Nový Čas zaspomínal na začiatky svojho syna.

FOTOGALÉRIA: honzek zaciatky

Ako si spomínate na hokejové začiatky svojho syna?

- Samo začal s hokejom v roku 2009 v Trenčíne, kde sa aj narodil a mal takmer päť rokov. Ale korčule sme mu symbolicky obuli, už krátko keď sa narodil.

Koketoval v detstve aj s inými športami, alebo ho ihneď pobláznil hokej?

- Ako každý chalan v detstve, tak aj on sa venoval viacerým športom. Hrával okrem hokeja samozrejme futbal a aj florbal. Počas školy sme mu dali s manželkou na výber dva športy a zvolil si hokej a popritom na škole florbal. Ale rozhodol sa profesionálne potom venovať hokeju a urobil dobre (smiech).

Keď začínal s hokejom, tak v tom čase boli v Trenčíne na scéne veľké hviezdy, ako Hossa, Gáborík, Chára, Demitra a ďalší. Ktorí z týchto chalanov bol jeho vzor?

- Neuveríte, že on nemal našich chalanov za tie top idoly, ale v tom jeho mladom veku sa mu veľmi páčil ruský útočník Alexander Ovečkin. Chcel mať všetky veci s číslom 8 (smiech), ale samozrejme, že keď títo chalani doniesli do Trenčína slávny Stanleyho pohár, tak sa s nimi odfotil a vždy hovoril, že by raz niečo také chcel dokázať aj on.

Aj si spomínate, kedy ste mu kúpili prvú hokejku?

- Bolo to na Vianoce 2009, kde dostal celú výstroj, takže bol veľmi šťastný. Dodnes mám tu fotku spod stromčeka odloženú na pamiatku.

Na snímke sprava v popredí slovenský útočník Calgary Samuel Honzek.
Zedníka potešili výkony Honzeka: Má na to byť v lige dlhé roky Zobraziť článok

Bolo obdobie v jeho mladosti, kedy chcel s hokejom skoncovať?

- Nikdy! Aj keď sme ho skoro ráno budili s manželkou na tréningy pred školou, tak okamžite vstal, najedol sa a išiel na tréning. Boli sme na zimáku medzi prvými, v tomto smere u neho nebol žiadny problém. Veľmi chcel, makal a teraz to prináša ovocie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk