Šatan o kauze Studeniča: O desať rokov to budeš ľutovať!

Miroslav Šatan (49), šéf SZĽH a generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie bol v nedávnom období hosťom v obľúbenom podcaste ...
  • 7Galéria
  • Zdroj: Koláž ŠČ/twitter/texasstars, TASR

Miroslav Šatan (49), šéf SZĽH a generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie bol v nedávnom období hosťom v obľúbenom podcaste Mariána Gáboríka (42) a Borisa Valábika (38) s názvom Boris & Brambor.

Fotogaléria

Všetci bývalí hokejisti spolu diskutovali o mimoriadne preberaných témach, akými sú napríklad účasť hráčov z KHL v reprezentácii či odchod útočníka Mariána Studeniča z nedávneho reprezentačného zrazu.

„Prídeš do kabíny, nemáš to vykomunikované. A ja vidím, že som proti tomu, aby tam hral niekto z KHL, a ideš si podať ruku s Borisom, ktorý hral v KHL. Je to predsa také nepríjemné. Tú atmosféru potom môžeš krájať. Tak ma zaujíma, či niečo prebehlo medzi chalanmi?“ znela otázka Mariána Gáboríka.

„Myslím, že oni medzi sebou určite telefonovali. Veľkú úlohu tam zohral kapitán Tomáš Tatar (33). Myslím, že hovoril so všetkými zainteresovanými hráčmi a hneď sme videli, že tam žiadny problém nebol,“ prehovoril Šatan o ústrednej postave.

Na nedávnej úspešnej olympijskej kvalifikácii si slovenský reprezentatčný dres obliekla trojica hráčov z KHL, ktorými boli obrancovia Mário Grman (27) s Martinom Gernátom (31) a taktiež útočník Adam Liška (24).

Šimon Nemec sa nebojí zastať svojich spoluhráčov.
Šimon Nemec najhorším hráčom New Jersey: Slovenský talent pod paľbou kritiky! Zobraziť článok

„Ako som povedal, my reprezentujeme krajinu a neviem si predstaviť, že by sme sa pýtali hráčov, aby sme tím skladali podľa toho, čo si myslí nejaká skupina, aby bola táto skupina spokojná,“ vysvetlil generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie. Nebudeme sa ich predsa pýtať, či volia tú stranu alebo súhlasia s týmto či nesúhlasia s týmto. Veď to nie je možné postaviť reprezentáciu podľa politických názorov,“ pokračoval Šatan.

„Rovnako tak iní športovci, keď idú reprezentovať Slovensko, sa ich nikto nepýta na politické názory. Jednoducho reprezentujú Slovensko, nás všetkých,“ dodal.

Mimoriadne diskutovanou témou bol v nedávnom období taktiež odchod slovenského útočníka Mariána Studeniča (25) z reprezentačného zrazu tesne pred štartom olympijskej kvalifikácie.

„Mali sme tu Tomáša Prokopa (športový redaktor), ktorý povedal, že zlyhala komunikácia,“ načrtol tému Valábik.

Martin Fehérváry s otcom Máriom
Otec Fehérváryho potvrdzuje Slafkovského slová: Šokujúca spoveď! Zobraziť článok

„Nikto nevie, koľko minút bude hrať a v akej formácii, to sa nikomu nehovorí. Takže ak nejaký novinár považuje toto za zlyhanie komunikácie, tak neviem,“ reagoval Miroslav Šatan.

Ja poviem, že Studeniča som chcel mať v tíme. Komunikácia nezlyhala, pretože on sám a aj jeho klub s nami komunikoval. Ešte požiadali, aby mohol prísť o jeden deň neskôr ako ostatní hráči, čomu sme aj vyhoveli,“ pokračoval vo svojom vyjadrení.

„Prvý tréning bol bez neho, tréneri tak urobili nejaké päťky z hráčov, ktorí prišli do tímu, a keďže prišiel o deň neskôr, tak bol 13. útočník. To si myslím, že asi nečakal, a spustilo to jeho nejaké procesy,“ priblížil dôvod Studeničovej reakcie. „Nikto nevedel, či bude hrať ako 13. útočník, alebo bude v prvej formácii v druhom zápase, alebo po druhej tretine bude v inej päťke či na presilovke,“ dodal.

„On neodišiel preto, že by nehral. On si myslel, že nebude hrať. Ja som mu hovoril, že to o 10 rokov určite oľutuje, keď sa stretneme niekde na štadióne,“ dodal šéf SZĽH na záver.

Na reprezentačnom zraze už myslí na Švédsko.
Škriniarova hodnota rapídne klesá, v hre je aj prestup: Problémom je však jeho plat! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk