Otec Fehérváryho potvrdzuje Slafkovského slová: Šokujúca spoveď!

Vyhrážky 8-ročnému chlapcovi či metódy ako v stredoveku! Otec Martina Fehérváryho Mário reaguje na vyjadrenia Juraja Slafkovského, ktorý ...
  • Zdroj: amf

Vyhrážky 8-ročnému chlapcovi či metódy ako v stredoveku! Otec Martina Fehérváryho Mário reaguje na vyjadrenia Juraja Slafkovského, ktorý kritizoval pomery v slovenskom hokeji. Dáva mu za pravdu a odhaľuje otrasné skutočnosti.

Vyhrážky deťom a špicľovanie

Vytiahol otrasný príklad, keď sa jeho osemročnému synovi ľudia zo Slovana Bratislava vyhrážali, keď sa spoločne s inými hráčmi rozhodli odísť do projektu hokejových Svišťov. V tom čas pôsobil Martin Fehérváry v prípravke belasých. "Nepáčili sa nám ani podmienky, ani tréningové metódy, tak sa vtedy vyfiltrovala skupina rodičov hráčov, ktorí svoje deti zo Slovana vzali a založili projekt hokejových Svišťov. Vtedajší manažér pre mládež v Slovane Ľubomír Lenár sa mi vyhrážal, že Martina vyhodia z klubu a nebude môcť reprezentovať,“ prezrádza Fehérváry starší. "Martin nemal ani 10 rokov a Lenár už hovoril, že nebude reprezentovať. Vtedy ma to naštvalo, tak som mu povedal, nech si vyhláskuje naše priezvisko, že keď nebude Martin hodný slovenskej reprezentácie, tak možno do maďarskej sa dostane," dodal.

Z projektu Svišťov napokon vzišlo niekoľko skvelých slovenských hokejistov. Spomenieme napríklad Martina Fehérváryho, Adama Ružičku, Filipa Krivošíka či Maxima Čajkoviča. Na Slovensku však tejto iniciatíve hádzali polená pod nohy a preto hrali Svište v súťaži na Morave. "Bol to veľmi úspešný projekt, v ktorom okrem Martina vyrástli viacerí skvelí hokejisti. Čo mám informácie, tak aj skupina rodičov okolo Juraja Slafkovského či Šimona Nemca mala rovnaké problémy a náš postup v podstate okopírovali. Poviem to narovinu, niektorí ľudia zo zväzu nás špicľovali, tajne si nahrávali naše tréningy a posielali k nám inšpekcie. Pripadali sme si vtedy ako v stredoveku. Pamätám si, že sme boli na turnaji v Prievidzi a tamojší klub dostal od zväzu pokutu za to, že nás na turnaj pozvali. Takéto veci sa diali za Nemečka," hovorí Mário Fehérváry zo svojich skúseností.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk