Otec Honzeka po jeho debute v NHL: Snáď si prvý gól šetrí na našu návštevu

Sú neskutočné hrdí a šťastní! Debut útočníka Samuela Honzeka (19) v najlepšej lige sveta v drese Calgary sledovali včera ráno na diaľku ...

Sú neskutočné hrdí a šťastní! Debut útočníka Samuela Honzeka (19) v najlepšej lige sveta v drese Calgary sledovali včera ráno na diaľku v Trenčíne aj jeho najbližší - otec Martin (49), mamina Monika (47) i mladší brat Matej (15).

Fotogaléria

Ich starší syn nastúpil na ľade Vancouvru pri svojej premiére v NHL v elitnej formácii, odohral vyše 13 minút a hoci nebodoval, tešil sa z triumfu 6:5 po predĺžení. Otca nášho talentovaného reprezentanta sme navštívili pod hradom Matúša Čáka, kde prezradil svoje pocity zo synovho úspechu a aj to, že dnes s rodinou odlietajú do Kanady.

Odchovanec trenčianskeho hokeja Samuel Honzek sa stal 98. slovenským hokejistom vrátane legendárneho Stana Mikitu, ktorý odohral v najlepšej lige sveta NHL aspoň jeden duel. Stalo sa tak včera ráno na ľade Vancouvru pri výhre 6:5 po predĺžení, keď nastúpil na krídle prvého útoku.

„Musím povedať, že sme s manželkou i mladším synom veľmi šťastní, že Samo má za sebou debut v NHL. Pozerali sme to doma v Trenčíne v televízii a bola to naozaj radosť sledovať. Vidieť na ľade nášho syna je niečo skvelé a vidieť ho po rokoch v NHL, kde sa chce dostať každý jeden hokejista. Mal som naozaj zimomriavky,“ povedal Novému Času otec Martin, ktorý pri televízii fandil spolu s manželkou Monikou v drese Calgary.

„Pri prvom striedaní mohol dať aj gól, už sme vyskakovali z gauča (smiech), ale dôležité je to, že má debut za sebou, že mužstvo vyhralo, hoci už prehrávali 1:4 a nevyzeralo to tak. Veríme, že ten prvý gól si šetrí na domáce zápasy, kde budeme s manželkou i mladším synom v hľadisku aj my,“ pokračoval Samov otec, ktorý dnes odlieta do zámoria s polovičkou i mladším synom Matejom.

Honzek starší prezradil aj to, že so Samom pred zápasom nevolal. „Až po súboji sme telefonovali dve-tri minúty, nechceli sme ho predtým rušiť, nech sa koncentruje na stretnutie. Povedal, že nervózny počas zápasu nebol, ale mal trošku trému pred tým čestným kolom, ktoré absolvuje každý nováčik,“ dodal na záver Honzekov otec, ktorý sa už nevie dočkať, ako bude vidieť naživo svojho syna v slávnej NHL počas najbližších dní v Kanade.

Objednal si horalky

Honzekovci už dnes ráno letia z Viedne cez Amsterdam do Calgary, kde pobudnú týždeň. Na otázku, či v batožine nesú niečo extra pre Sama, otec odvetil: „Rozkázal si priniesť horalky.“

Ako vnímajú debut mladíka v NHL trenčianske ikony

Branko Radivojevič (43) - manažér i tréner Trenčína v čase, keď dali Honzekovi šancu

Je super, že sa mu v takom mladom veku podarilo preraziť. Dúfam, že sa tam udrží čo najdlhšie a urobí si dobrú pozíciu v mužstve. Keď u nás v Dukle Trenčín začínal v extralige ako 16-ročný, ukazoval veľký talent a dal v sezóne 10 gólov, čo bolo neskutočné. Je pracovitý, pokorný a tichý.

 

Marián Gáborík (42) - víťaz Stanleyho pohára (2014), naskočil do NHL rovno z Trenčína ako 18-ročný

Je to veľká vec. Tým kempom, aký mal, si to plne zaslúžil. Utkvelo mi v pamäti, aký krásny gól dal v oslabení, keď nádherne prešiel okolo obrancu. Vtedy som si povedal, že je pripravený. Gratulujem mu. Verím, že sa tam zastabilizuje a do budúcnosti bude veľkou súčasťou tímu.

 

Richard Lintner (46) - v NHL odohral 112 zápasov v troch kluboch (Nashville, NY Rangers, Pittsburgh)

On potvrdzuje, že akokoľvek majú manažmenty v NHL kluboch predstavu o zložení tímu už pred kempom postavenú hlavne na výškach kontraktov hráčov, stále je tam šanca prekvapiť a zamiešať karty. Samo je super chlapec, ktorý si podľa mňa vybojoval miesto nielen výkonmi, ale aj osobnosťou.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk