Škriniarova hodnota rapídne klesá, v hre je aj prestup: Problémom je však jeho plat!

Dnes večer odohrá slovenská futbalová reprezentácia zrejme kľúčový zápas C-divízie Ligy národov proti Švédsku. Tento duel budú detailne ...

Dnes večer odohrá slovenská futbalová reprezentácia zrejme kľúčový zápas C-divízie Ligy národov proti Švédsku. Tento duel budú detailne sledovať aj pozorovatelia svetových klubov, pričom minimálne oči z Juventusu Turín budú na kapitánovi Milanovi Škriniarovi (29).

Fotogaléria

Ten v PSG totiž takmer nedostáva šancu, čo výrazne znížilo jeho trhovú hodnotu. No stále je to zaujímavý hráč, pričom práve cez národný tím sa môže predať.

Juventus hlási problémy v defenzíve, pričom sa už začína hovoriť o tom, že ich prioritou v zimnom prestupovom období bude práve Škriniar. „Potrebujú stopéra, takže si myslím, že by to bol správny krok pre obe strany. Taktiež by z toho mohla ťažiť aj slovenská reprezentácia, pretože ak strávi dostatok minút na trávniku, tak bude rozhodne vo väčšej pohode. Všetkým to bude len na prospech,“ povedal agent Martin Petráš (44).

Hráč zatiaľ tému nepostrehol: „Neviem o nejakom záujme. Niečo mi hovoril Dávid Hancko, ale ja o žiadnych veciach alebo záujme nič neviem,“ skonštatoval Škriniar na brífingu reprezentácie.

Logický pokles

Škriniar tento rok len vysedáva na lavičke náhradníkov. Odrazilo sa to už aj na jeho trhovej cene. Portál transfermarkt.com mu znížil hodnotu až o 10 miliónov eur na 20 miliónov eur. „Každý futbalista, pokiaľ hráva a dostáva príležitosti, tak jeho trhová hodnota stúpa. Ak je to naopak a hráčovi či tímu sa nedarí, cena ide, bohužiaľ, dole. Verím tomu, že keď začne Milan znova hrať a bude podávať solídne výkony, na ktoré sme boli zvyknutí, tak si opäť môže na trhu prilepšiť,“ konštatoval známy agent.

Martin Fehérváry s otcom Máriom
Otec Fehérváryho potvrdzuje Slafkovského slová: Šokujúca spoveď! Zobraziť článok

Ten si však myslí, že Škriniarovi je jedno, akú má hodnotu. „Pozerám sa na to očami bývalého futbalistu, preto viem, že je vám jedno, akú máte nálepku. Hráč chce hlavne hrávať, a pokiaľ by Milanovi dali šancu v Juventuse, tak by to bolo určite len pozitívne,“ pripojil.

Plat hráča

Podľa jeho slov teraz nie je až tak dôležitá pri prípadnom prestupe jeho trhová hodnota ako skôr plat. Zahraničné zdroje kapitánovi reprezentácie uvádzajú v PSG ročný príjem 16,36 milióna eur. „Škriniarov plat si nemôže dovoliť zaplatiť mnoho klubov ani v tých najlepších ligách,“ pripojil bývalý slovenský reprezentant.

Sám rodák zo Žiaru nad Hronom povedal pred zápasom so Švédskom, že mal ponuky hlavne na hosťovanie. „Hosťovanie v Juve by mu mohlo pomôcť. Po zranení by mal opäť možnosť hrávať pravidelne,“ myslí si Petráš. Teraz však musí hlavne ukázať v národnom drese, že stále má na veľký futbal, aj keď v lige nehráva.

Zamilovaný pár si spoločné aktivity užíva naplno.
Daniela Hantuchová s frajerom v palmovom raji: Túlili sa na umelých ostrovoch Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk