Emotívne reakcie na koniec kariéry Nadala: Dúfal som, že tento deň nikdy nepríde!

Ohlasy športových osobností na oznámenie Rafaela Nadala o novembrovom ukončení jeho profesionálnej tenistovej kariéry.
  • Zdroj: koláž ŠČ (NORTHFOTO)

Ohlasy športových osobností na oznámenie Rafaela Nadala o novembrovom ukončení jeho profesionálnej tenistovej kariéry.

FOTOGALÉRIA: Rafael Nadal oznámil dlho očakávanú správu: Končím!

Roger Fededer, bývalý švajčiarsky tenista a veľký rival Nadala: "Úžasná kariéra, Rafa! Dúfal som, že tento deň nikdy nepríde. Ďakujem ti za nezabudnuteľné spomienky a všetky tvoje neuveriteľné úspechy v hre, ktorú milujeme. Bola to pre mňa česť."

 

Jannik Sinner, taliansky tenista a súčasný líder rebríčka ATP: "Mal som neuveriteľné šťastie, že som ho mohol spoznať aj po ľudskej stránke, je to neuveriteľný človek. Dával nám neoceniteľné lekcie ako zvládať ťažké situácie na kurte. Všetko má svoj začiatok a koniec. Je to smutná správa, ale len on vie, ako sa cíti."

 

Cristiano Ronaldo, portugalský futbalista: "Rafa, máš za sebou neuveriteľnú kariéru. Tvoje odhodlanie, vášeň a neuveriteľný talent inšpirovali milióny ľudí na celom svete. Bolo mi cťou byť svedkom tvojej športovej cesty. Gratulujem k neuveriteľnej kariére! Uži si svoj odchod do športového dôchodku."

 

Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF): "Rafael je jeden z nás a jeden z najlepších športovcov, akých naša krajina kedy vychovala. Ďakujeme ti, Rafa, za tvoje tituly a úspechy, ktoré si dosiahol. Vamos, Rafa!"

 

Marc Marquez, španielsky motocyklový pretekár a šesťnásobný víťaz seriálu MotoGP: "Ďakujeme ti, Rafa, že si bol pre nás všetkých inšpiráciou."

 

Nick Kyrgios, austrálsky tenista: "Rafa, neodchádzaj do športového dôchodku, chcem si s tebou ešte naposledy zahrať. Mali sme nezhody, ale bol si skvelý bojovník na kurte. Prajem ti len to najlepšie v novej kapitole tvojho života."

 

Coco Gauffová, americká tenistka: "Si úžasný! Bolo to neuveriteľné byť svedkom tvojej veľkosti a pracovnej etiky. Ďakujem, že som sa mohla od teba učiť. Prajem ti len to najlepšie v tvojej ďalšej životnej kapitole."

 

Carlos Alcaraz, španielsky tenista: "Prešiel som od dieťaťa, ktoré ťa sledovalo v televízii a snívalo o tom, že sa stane tenistom, až po človeka, ktorý dostal nesmierny dar hrať po tvojom boku na Roland Garros či reprezentovať Španielsko na olympijských hrách. Ďakujem veľmi pekne, že na všetkých úrovniach ideš príkladom. Tvoj odkaz je neopakovateľný. Rafa, veľmi som si tvoju hru užil a keď skončíš, budeš mi veľmi chýbať."

 

Rod Laver, bývalý austrálsky tenista a jedenásťnásobný grandslamový šampión: "Ďalší ťažký odchod. Koniec kariéry je nevyhnutný, ale sledovanie tohto chlapíka, ktorý bojuje o každý bod ako nikto iný, mi bude chýbať. Naozaj pozoruhodný človek, prajem ti len to najlepšie."

 

Andy Roddick, bývalý americký tenista a víťaz US Open z roku 2003: "Veľký Rafa. Ďakujem za všetky spomienky. Ďakujem kamarát."

 

David Haggerty, prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF): "Rafael Nadal je jedným z najlepších mužských tenistov všetkých čias. Aj keď je smutné počuť túto správu, rád by som mu zablahoželal k jeho fenomenálnej kariére. Samozrejme, že jeho individuálne výkony hovoria samé za seba, ale v tom najlepšom sme ho videli práve vtedy, keď mal na hrudi španielsku vlajku."

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk