Konkurencia pre Vlhovú!? Kráľovná svahov si prešla peklom: V hre je jej návrat

Uvidíme ju opäť v súťažnom kolotoči? Reč je o americkej lyžiarke Lindsey Vonnovej (39), ktorá si prešla počas kariéry veľkými víťazstvami ...

Uvidíme ju opäť v súťažnom kolotoči? Reč je o americkej lyžiarke Lindsey Vonnovej (39), ktorá si prešla počas kariéry veľkými víťazstvami i útrapami. V zákulisí sa teraz šušká, že sa vráti, no má to háčik.

Fotogaléria

Vonnová sa s aktívnou kariérou rozlúčila 10. februára 2019 vo švédskom Aare, kde na majstrovstvách sveta získala bronz. Lúčenie to bolo veľmi emotívne, pretože mysľou chcela pokračovať, no telo hovorilo nie. „Moje telo mi hovorí, že sa mám zastaviť a je čas, aby som ho počúvala. Nechcela som skončiť, ale nedokážem jazdiť ďalej. Bolesti v mojom kolene sú priveľké a neviem, čo by som ešte proti tomu mohla urobiť. Trápil ma konflikt medzi tým, čo chcem a realitou. Po niekoľkých bezsenných nociach som konečne akceptovala fakt, že už ďalej nemôžem súťažiť," povedala v roku 2019 skvelá lyžiarka.

Rodáčka z americkej Minnesoty je ale stále najlepšou zjazdárkou histórie, v najrýchlejšej disciplíne získala osem malých glóbusov, vyhrala olympiádu a ako jediná žena dokázala získať medailu na šiestich svetových šampionátoch. Na dosah mala aj rekord legendárneho Ingemara Stenmarka. Napriek mnohým zraneniam a operáciám získala 82 víťazných vavrínov, zaostala o štyri za slávnym Švédom. Rekord prekonala až Mikaela Shiffrinová.

Lindsey sa aj po kariére udržuje v kondícii a zaberá v posilňovni. Vlani ako prvá žena absolvovala zjazd na svahu Streif v Kitzbüheli. Teraz podľa webu skiracing.com trénuje na ľadovci Rettenbach neďaleko Söldenu, kde nová sezóna odštartuje 26. októbra. 

Dostane divokú kartu?

Americká lyžiarka pritom absolvovala v apríli operačný zákrok ľavého kolena. „Zjednodušene povedané mi odsekli kus kosti a nahradili ju titánovými časťami,“ uviedla na Instagrame s tým, že od lekárov dostala pozitívne správy a môže lyžovať.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk