Rafael Nadal oznámil dlho očakávanú správu: Končím!

Španielsky tenista Rafael Nadal ukončí v novembri kariéru vo veku 38 rokov. Stane sa tak po finálovom turnaji Davisovho pohára v Malage.

Španielsky tenista Rafael Nadal ukončí v novembri kariéru vo veku 38 rokov. Stane sa tak po finálovom turnaji Davisovho pohára v Malage.

Fotogaléria

Svoju viac ako dve desaťročia trvajúcu kariéru zakončí na domácej pôde v Malage v boji o Davisov pohár. Finále podujatie Davis Cupu sa uskutoční od 19. do 24. novembra, pričom domácich Španielov čaká vo štvrťfinále súboj s Holandskom. "Som nadšený, že to bude práve tam," vyhlásil Nadal, ktorý ešte ako tínedžer pomohol v roku 2004 v Seville národnému tímu k finálovému triumfu v DC nad USA 3:2. "Teším sa, že na záver budem reprezentovať svoju krajinu. Uzavrie sa tak kruh od jednej z mojich prvých veľkých radostí v profesionálnom tenise," dodal v súvislosti s niekdajším úspechom v Seville.

Vo svojej výnimočnej kariére nazbieral 92 titulov na okruhu ATP. Štrnásťkrát triumfoval na svojom najobľúbenejšom antukovom turnaji Roland Garros, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov. Štyrikrát vyhral US Open a po dvakrát sa tešil z o singlového prvenstva na Australian Open a vo Wimbledone. Nadal má na konte dve zlaté olympijské medaily - v Pekingu 2008 zdolal vo finále singlu Čiľana Fernanda Gonzaleza a v Riu de Janeiro 2016 sa tešil z výhry v debli s Marcom Lopezom.

Na vrchole svetového rebríčka strávil 209 týždňov, päťkrát ukončil na rok na poste jednotky. V najlepšej desiatke figuroval nepretržite od roku 2005 do marca tohto roka. Štyrikrát triumfoval v drese svojej krajiny v Davisovom pohári. Problémy s členkom, zápästím, kolenom, lakťom a bruchom spôsobili, že vynechal 16 grandslamových turnajov a päťkrát na majoroch odstúpil v priebehu turnaja, pripomenula agentúra AFP.

Camila sa po skončení tenisovej kariéry venuje modelingu.
Giorgiová vymenila tenis za modeling: Keď pozriete na jej fotky, pochopíte, že urobila dobre Zobraziť článok

Na snímke štvrtá tenistka z OH 2024 v Paríži Anna Karolína Schmiedlová.
Tenistka Schmiedlová: Olympiáda ma fyzicky i psychicky... Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk