Jürgen Klopp sa vracia do sveta futbalu: TOTO je jeho nové pôsobisko!

Začiatkom roka oznámil teraz už bývalý kouč tímu Liverpool FC svoj odchod z anglického veľkoklubu.
  • Zdroj: TASR/AP

Začiatkom roka oznámil teraz už bývalý kouč tímu Liverpool FC svoj odchod z anglického veľkoklubu.

Nemecký tréner pritom pôsobil na lavičke "The Reds" od roku 2015.  „Uvedomujem si, že je to pre mnohých šok. Na tomto klube milujem úplne všetko. Že som sa napriek tomu rozhodol odísť, tak to len potvrdzuje moje presvedčenie, že to musím urobiť,“ povedal počas oznámenia svojho odchodu z klubu.

„Dôvodom je, že mi dochádza energia. Viem, že nemôžem robiť túto prácu znovu, znovu a znovu,“ vysvetlil hlavný dôvod, kvôli ktorému musel urobiť toto zložité rozhodnutie. Na jeho miesto po odchode z Liverpoolu zasadol holandský kouč Arne Slot.

Mimoriadne skúsený Klopp však bez práce dlho nevydržal. Podľa informácií nemeckej verzie televíznej stanice Sky Sports sa má stať celosvetovým riaditeľom futbalu Red Bullu. Do vykonávania práce na svojom novom poste sa má pustiť už v januári 2025.

Jeho hlavnou úlohou má byť vykonávanie športového poradenstva pre Lipsko, Salzburg a New York, teda kluby, ktoré pôsobia pod koncernom Red Bullu. Tímom bude radiť v otázkach prestupovej politiky, filozofie, princípu hľadania nových talentovaných hráčov či pri angažovaní nových koučov.

Na snímke uprosted Richard Pánik (Slovan), vpravo Oldrich Kotvan a vľavo brankár Adam Vay (obaja Poprad) počas predohrávky 6. kola.
Unikli nové informácie o Pánikovej budúcnosti v Slovane: Ostane u belasých do konca sezóny? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk